Nő és férfi vitatkozik a kanapén

5 durva dolog, amit férfiak tesznek, ha félnek a szerelemtől

Biztosan veled is előfordult már, hogy a szerelem küszöbén álltál, több randin is túl voltál egy férfival és megvolt a kémia is és az értékrendetek is stimmelt, azonban hirtelen a másik fél kifarolt a jövőtökből. Ennek a legvalószínűbb oka az, hogy fél a szerelemtől. Összegyűjtöttünk most 5 jelet, ami erre utal.


Ilyenkor a legtöbb esetben végig pörgetik a fejükben, hogy miből is állna a kapcsolatotok, ha komolyra fordulna: családi eseményeken való részvétel, kevesebb fiús este, több házimunka és vita. Ettől pedig berezelnek és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ne szeressenek belénk. Íme az erre utaló jelek!

1. Elérhetetlenné válik

Ha egy pasi elkezd késni a randikról, majd meglepődik azon, hogy te ezen megsértődsz ahelyett, hogy bocsánatot kérne, akkor azzal azt üzeni felénk a másik fél, hogy nem nyitott az érzéseinkre. Ilyenkor általában elkezdenek teljesen az ellentétei lenni a randizás elején lévő önmaguknak. Ezt azért teszik, hogy minél távolabb kerüljünk tőlük érzelmileg.

2. Érzelmi távolságtartást alkalmaz

Ha egy férfi elkezd távolodni tőlünk érzelmileg, akkor valószínűleg elkezdett félni a kötődéstől, és még csírájában akarja elfojtani a dolgot. Ilyenkor általában nem érdeklődnek felőlünk, hirtelen már nem kérdezi meg többé, hogy milyen napod volt, vagy ha magadtól kezdesz mesélni, akkor úgy tesz, mintha hidegen hagynák a történeteid.

3. Elkezd bántani, piszkálni

Az érzelmi távolságtartás egyik durvább formája, amikor a másik fél hirtelen elkezd minket bántani, piszkálni, megvetni és még csak meg sem bánja, miután megbánt minket.

Általában ez is hirtelen szokott történni. Az egyik nap még érdeklődik, minden reggel köszönt sms formájában és minden este jó éjszakát kíván. Aztán hirtelen a következő napokon már nem teszi ezeket, cserébe, ha megkérdezed van-e problémája, elkezdi sorolni a gondjait veled, amikkel súlyosan megbánt.

4. Másokkal flörtöl

És az sem zavarja, ha te ezt végig nézed. Sőt, akkor ütős csak igazán. Ezt mind azért teszi, hogy megijesszen téged és azt érezd, hogy nem csak te vagy az egyetlen nő, akinek szüksége van az ő figyelmére. Addig játszik a türelmeddel, hogy az végül elfogy, és miután összevesztél vele azt tudja mondani, hogy te képzelsz bele többet és esetleg még őrültnek is nevez. Így már lesz oka szakítani veled.

5. Végül kilép

Amikor már nem képes a szemedbe se nézni, akkor tudod, hogy mi következik. Ilyenkor általában egy mondvacsinált ürüggyel kilépnek a kapcsolatból pusztán azért, mert küzdenek a saját félelmeikkel és korlátaikkal. Tényleg nem te tehetsz róla, ők a gyengék. És hidd el, gyenge pasival nem jó kapcsolatban élni.


Nyitókép: Shutterstock