Boldog pár a tengerparton

3 lecke, amivel a párkapcsolatod hosszú és boldog lehet

Valamennyien hosszú, egészséges és boldog párkapcsolatra vágyunk. Bár a mai világban ez szinte lehetetlennek tűnhet, mégis egy kis odafigyeléssel, rá szánt energiával és idővel elérhető.


A felgyorsult világban, amiben napjainkba élünk, sokszor egyszerűbbnek tűnhet feladni a kapcsolatunkat az első akadályoknál. Hiszen megszoktunk, ha elromlik valamink, szinte azonnal egy vadonatújat kaphatunk, kitűnő állapotban. Azonban ez nem vezet hosszú kapcsolathoz. Ha erre vágysz, akkor érdemes megfogadni az alábbi 3 leckét.

Az a bizonyos fejfájás...

Soha ne hagyd a megoldatlan konfliktusokat a láthatatlanság tengerében lebegni. Ha a negatív feszültséget a szőnyeg alá söpörjük, az valamikor felrobban és sokkal komolyabb vitákhoz vezet, mintha azt az elején megbeszéljük partnerünkkel.

Persze egyszerűbbnek tűnhet egy színlelt fejfájással elnapolni a veszekedést, de ezzel sokkal nagyobb gondot okozol, mintha rögtön a probléma felbukkanásánál megosztanád aggályaidat pároddal.

Mindannyiunk 24 órával rendelkezik a napban

Bár ez a mondás az üzleti világban terjedt el, abszolút átkonvertálható a szerelmi életünkbe is. Az, hogy hogyan osztjuk be az időnket és mit kezdünk vele, az nagyban befolyásolja az életünket és köztük a párkapcsolatainkat is.

A kapcsolatunkkal együtt mi is fejlődünk és van, ami megéri az erőfeszítést, azonban akad olyan kapcsolat is, ami nem. Erre azonban anélkül nem jövünk rá, hogy ne próbálnánk meg. Ne gondoljuk azt, hogy mi hátradőlhetünk és csak partnerünknek kell tennie a boldog jövőért.

Egy törzs, egy elme

A kapcsolatod akkor lesz a legeredményesebb, ha nem csak magadra vállalsz minden feladatot. Legyen itt szó hétköznapi, elvégzendő dolgokról, vagy párkapcsolati gondok megoldásáról. A feladatok felosztása, az egyenlő felosztás rengeteget segít azon, hogy a problémák megoldásra kerüljenek.

Így a pár egyik fele sem érezheti azt, hogy több energiát fektetett a kapcsolatba. Osszátok fel a feladatokat, együtt oldjátok meg a gondjaitokat. Kezeljétek magatokat egyként, ne pedig külön.

Természetesen lehetnek olyan gondok egy kapcsolatban, amelyeket nem lehet megoldani. Ezt érdemes felmérni. Egy bántalmazó vagy elavult kapcsolatot már nem érdemes és nem is lehet megmenteni. De fölöslegesen ne adjuk fel azt, ami még menthető.