Nő ül az ágyon szomorúan

Jelek, amik ráébresztenek, hogy kihűlt kapcsolatban élsz

Ha olyan könnyű lenne észrevenni egy toxikus és egészségtelen párkapcsolat jeleit, akkor valószínűleg sokkal kevesebben szenvednének a már megromlott viszonyban. De sajnos rengetegen vélik úgy, hogy még megjavítható az, ami nagyon elromlott.


Sokan gyermeki ábrándok között ringatják magukat és azt gondolják, hogy ezek a problémák nem olyan súlyosak, hogy ne lehetne rá megoldást találni. Azonban sajnos van az a pont, ahonnan már visszafordíthatatlan egy kapcsolat és jobban tesszük, ha menekülünk belőle. De lássuk azokat a bizonyos jeleket, amikre ha oda figyelünk, ráébredhetünk kapcsolatunk végére.

Elhúzódás

Ezt érthetjük fizikailag és átvitt értelemben is. Az elhúzódás egy erős jele a kapcsolatunk végének. Ilyenkor partnerünk érzelmileg teljesen eltávolodik tőlünk, kerüli a tekintetünket, az érintésünket és minden szempontból elhúzódik tőlünk.

Ezzel egyidőben a romantikus gesztusos is megszűnnek, felhagy a bókolással és a randevúzással. Az érintések, szerető pillantások is egyre ritkulnak és ilyenkor tudod, hogy már nem szerelmes beléd.

Feladás

Ha valakit érdekel a párkapcsolata, akkor dolgozni akar azon, hogy napról napra egyre jobb és jobb legyen. Azonban ha úgy érzed, hogy a párod ezt már feladta és nincs kedve a kapcsolaton belüli hibákat megoldani, akkor szinte biztos, hogy kiszeretett belőled és nincs értelme folytatnotok a kapcsolatot.

Kizárás

Amikor elkezd kizárni az életéből és már nem tervez veled közös programokat sem, az egy elég erős jelzés arra, hogy a kapcsolatotok haldoklik. Az egykor közösnek mondott programokat már csak egyedül végzi el, sőt arra se méltat, hogy megkérdezzen téged róla. Olyan önálló életet kezd élni, mint mikor a gyerekeink kamaszodni kezdenek. Innen nincs visszaút.

Azonban fontos kiemelni, hogy ha még időben csípjük el ezeket a problémákat, akkor nem teljesen visszafordíthatatlan. Az első és legfontosabb lépés az őszinte és nyílt kommunikáció partnerünkkel. Ne feltételezd, hogy kapcsolatod zsákutcába futott pusztán azért, mert érzel egy kis változást.