egy vörös hajú lány egy vörös hajú férfit karol át a vállán

4 árulkodó jel, hogy nem a megfelelő partnerrel vagy együtt

Meglepődnél, hogy az emberek milyen sokféle okból maradnak olyan partner mellett, aki nem biztos, hogy megfelelő számukra. És az indok még csak nem is az, hogy őrülten szeretik őket.


Az emberek különböző okokból akarnak egy kapcsolatban maradni, anélkül, hogy tudnák, hogy az illető a megfelelő-e számukra, mint hogy szeretik őt. De honnan tudod eldönteni, hogy a megfelelő emberrel vagy-e együtt? Egy pár olyan forgatókönyvet vázolunk fel, ami azt jelzi, hogy érdemes elgondolkodnod a párválasztásodon.

​1. Utálsz egyedül lenni

Számos ember azzal indokolja döntését, hogy az egyedüllét gondolata elviselhetetlenebb számukra, mint olyan valakivel együtt lenni, aki boldogtalanná teszi őket. Sokan azon aggódnak, hogy ha továbblépnek, örökre egyedül maradnak. És a sors iróniája az, hogy egy boldogtalan kapcsolatban magányosabb vagy, mint a kapcsolaton kívül.

Légy őszinte magadhoz. Félsz az egyedülléttől? Ránézel az illetőre, és boldogtalannak érzed magad, de tudod, hogy nem azért nem tudsz szakítani vele, mert még mindig szereted, hanem mert egyszerűen nem akarsz egyedül lenni?

​2. Féltékeny vagy, hogy az exednek új párja van

Meglátod, hogy az exed hamarabb talált új párt, és rögtön vad randizásba kezdesz te is? Aztán beleveteted magad az első félig-meddig rendes sráccal egy kapcsolatba, még ha biztos is vagy benne, hogy nem ő az igazi számodra. Nem akarsz te lenni a lúzer, akinek nincs párja, miközben az exed éli az életét.

Ahogy telik az idő, a randizás egyre inkább arról fog majd szólni, hogy találj valakit, akivel leélheted az életed.

​3. Folyton visszamész a szex miatt

egy hossz\u00fa barna haj\u00fa n\u0151 h\u00e1tulr\u00f3l \u00e1tkarol egy szak\u00e1llas f\u00e9rfit

Fotó: Shutterstock

Folyton visszamész valakihez, azt gondolva, hogy igazán szereted, de aztán rájössz, hogy az újraegyesülés legjobb része igazából a szex? Ismert forgatókönyv: az emberek szakítanak, aztán magányosnak érzik magukat, és ahelyett, hogy új embert keresnének, visszamennek az exükhöz, mert így könnyebb.

Visszatérve ígéreteket tesznek, hogy ezúttal másképp alakulnak a dolgok, de aztán némi együttlét után rájönnek, hogy a bajok még mindig jelen vannak, és kénytelenek újra elsétálni.

​4. Velük kell lenned, hogy boldognak érezd magad

Légy őszinte magadhoz. Úgy gondolod, hogy ha elveszíted az adott személyt, soha többé nem leszel boldog? Úgy érzed, szükséged van rá az életedben, hogy működni tudj? Úgy érzed, hogy ő egy olyan részed, akik nélkül nem tudsz élni? Nélkülük nem lennél sikeres az életben, és elveszíted önmagad?

Ha egy másikra támaszkodsz, hogy kiteljesedj, az egy társfüggő kapcsolat, a társfüggőség pedig hatással van a mentális és fizikai egészségre. Nem azért vagyunk párkapcsolatban, hogy feladjuk magunkat a másikért, elveszítve ezzel önmagunkat, hanem hogy fejlődjünk általa.

Nyitókép: Shutterstock

(Your Tango)