két kéz szívet formál

Ha ezt a 3 jelet tapasztalod, akkor újra készen állsz a szerelemre

Ha azon morfondírozol, hogy valóban készen állsz-e az élet egyik legnagyobb örömére, ebből a listánkból most megtudhatod.


Honnan tudjuk, hogy valóban készen állunk a szerelemre? Szívfájdalom, sikertelen kapcsolatok, randizási szorongás; mindezek nehezíthetik, hogy teljes mértékben felmérjük a minden mást elsöprő érzésre való felkészültségünket. Ezért most összeszedtünk 3 jelet a Good Men Project cikkének segítségével − ha ezeket felismerjük magunkon, valószínűleg készen állunk belevetni magunkat egy új kapcsolatba:

​1. Tanulunk a korábbi kapcsolatokból

Senki sem élvezi a szakítást, függetlenül attól, hogy mennyire maradunk jóban az exeinkkel. A fájdalom, egymás cuccainak a visszaadása, az ajándékba kapott tárgyak kidobása, egyik sem könnyű, de mind a folyamat részei. Ha készen állunk az igazi szerelemre, megértjük ezt, és értékeljük a jót és a rosszat is.

A legfontosabb, hogy minden egyes korábbi kapcsolatot kielemezhetünk az alkalmazható tanulságok szempontjából, és megkereshetjük, hogy az egyes kudarcokból mit tanultunk, ahogy azt is, hogy mi hol hibáztunk.

​2. Nem érdekel a játék

Egy másik ember érzelmeivel való játszadozás a kedvező válasz kivívása vagy kiváltása érdekében, függetlenül attól, hogy ő hogyan érez, nem egy érett viselkedés. Ilyenkor nem vagyunk őszinték a szándékainkkal kapcsolatban, de azt a látszatot keltjük, mintha azok lennénk.

A játék felnőttként általában a bizonytalanság jele. Mi másért félne valaki attól, hogy teljesen őszinte legyen? Félünk attól, hogy:

  • a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk
  • elutasítanak

Azok is játszanak, akik nem tanulták meg az őszinteség fontosságát, és ezáltal nem tartják tiszteletben eléggé a másik ember érzelmeit. Túlságosan elkényeztették őket, vagy túlzott anyagi javakkal rendelkeznek, vagy olyan csodálatos a megjelenésük, hogy nem kell normális bánásmódot alkalmazniuk, elég játszani.

​3. Értékeljük az egyedül töltött időt

Nehéz egyedül lenni, de ez még nem mentség arra, hogy a magánytól való félelmet arra használjuk fel, hogy randizzunk vagy rosszabb esetben feleségül menjünk valaki máshoz. Épp ellenkezőleg: az egyedül töltött időt érdemes kiegyensúlyozni a barátokkal és családdal töltött minőségi idővel. Ez a függőségi állapotok három formáját juttathatja eszünkbe: társfüggőség, függetlenség és kölcsönös függőség.

A három közül a legegészségesebbek az egymástól függők, akik megértik az egyedül töltött idő fontosságát. Fontos, hogy öngondoskodással is foglalkozzunk, mielőtt megpróbálunk részt venni egy másik emberről való gondoskodásban, és ehhez időről időre élveznünk kell az egyedüllétet.

Nyitókép: Shutterstock