Két ember kezet ráz egymással

Hat​ dolog, amivel azonnal kivívhatod magadnak a tiszteletet

Barátságosnak és kedvesnek sok helyzet után tekinthető az ember, viszont a megbecsülést már nehezebb elérni. Alábbi cikkünkben olyan jellemvonásokat és tippeket írtuk össze, amik fontosak lehetnek a tisztelet elnyeréséhez.


1. Az emberek megnevettetése

A humor összehozza az embereket és megszilárdítja a friss kapcsolatokat. Egy új társaságba bekerülve meg kell nevettetni a csoporttagokat, így a későbbiekben ragadósnak érezzék a jókedvünket. Ennek köszönhetően keresik majd a lehetőségeket a találkozásokra és jobban meg is nyílhatnak személyes ügyeikről.

2. Pozitív jellemvonásaink felismerése

Az emberek tisztelik azokat, akiknek van erejük arra, hogy a saját képességeiknek köszönhetően vigyenek véghez valamit és ne csak másoktól függjenek mindenben. Ez nem összekeverendő a hencegéssel, ugyanis a túlzott dicsekvés sokkal inkább ellenszenvesnek hat, viszont az egyéni eredményeket nem árt kiemelni és tudatosítani másokban.

3. Az emberek tisztelik azokat, akik kezdeményeznek és példát mutatnak

Ezt követően mások akkor is egyetértenek majd a mondandónkkal, ha kezdetben nem értenek vele egyet. Ez egy olyan készség, amint nem lehet sem otthon, sem pedig az iskolában megtanulni, szimplán törekedni kell rá a legtöbb helyzetben. Amennyiben az emberek azt látják, hogy valóban mindent megteszünk a cél érdekében, akkor megadják a kellő tiszteletet is.

4. Vezetői készség

A vezetőket azért tisztelik, mert meg tudják értetni másokkal azt, amit tesznek, ezzel egyidejűleg pedig képesek helyénvalóan közvetíteni, hogy mi miért jó, vagy éppen rossz — írja a The Good Men Project. Az utóbbi esetben pedig fel tudnak vázolni egy jobb alternatívát. Más inspirálása a jobbá válásra egy nagyon értékes szokás, amit mindenkinek követni kellene.

5. Fontos jó hallgatóságnak lenni

Sokan azt gondolják, hogy tanácsot adni ugyanazt jelenti, mint segíteni. Ez nem így van. Ha tekintélyes pozícióba kerülünk, akkor rengetegen fordulnak hozzánk minden nap tanácsért és tippekért, amit — amennyiben tudunk nekik adni — erőteljes tisztelettel hálálnak majd meg a továbbiakban.

6. Tökéletességre való törekvés

Mindenki látott már olyan személyt, aki egy bizonyos dologban kiemelkedően jól teljesített. Az emberek a tudást mindig tisztelni fogják, mert nincs idejük vagy türelmük megtanulni, hogyan kell maguknak tökéletesen csinálni. Általános szabály, hogy ha magabiztosak vagyunk abban, amit csinálunk, akkor jobban is tisztelnek.


Nyitókép: Shutterstock