Nő, fagyit eszik és sír a kanapén

Mit tehetsz, ha a szerelmed viszonzatlan?

A szerelem a világ egyik legcsodálatosabb érzése. Azonban ha ez egyoldalú, viszonzatlan, akkor az könnyen összetörheti a szívünket, a biztonságérzetünket és a magunkba vetett hitünket is.


Mit tehetünk, ha az érzéseinket elutasítják? Legyen szó viszonzatlan szerelemről, vagy egykor szenvedélyes kapcsolatról, amely mára elmúlt.

Fogadd el

Mindenkinek joga van a saját érzéseihez. Próbáld meghallgatni, amit az általad szeretett személy mond neked, anélkül, hogy ellentmondanál neki. Ne akard megváltoztatni a véleményét, vagy az érzéseit. Lehet, hogy neked más a nézőpontod, azonban el kell fogadnod, hogy az övé is. Ha elfogadod, hogy nem nyitott az érzéseidre, akkor könnyebben tudsz tovább lépni.

Vállalj felelősséget

Miután figyelmesen meghallgattad, mit mond neked a másik fél, próbáld meg őszintén felmérni a helyzetet. Minden kapcsolathoz két ember kell, a működéséhez és a megromlásához is. Nem kell okolnod magad, de mérd fel őszintén, hogy nálad hol csúszhatott el a dolog. Fontos, hogy őszintén elismerjük a felelősségünket a kapcsolatban. Még akkor is, ha úgy gondolod a másik fél a hibás a megromlásáért. Ezután a lépés után könnyebben fogod tudni elfogadni a kapcsolat végét és elengedni a szerelmet.

Gondold át, mit szeretnél változtatni magadon?

Ha úgy érzed, hogy van valami, amit megtehetsz a dolgok javítása érdekében, legyen az egy szokás megváltoztatása, amelyről nem vetted észre, hogy zavarja a másikat, vagy esetleg új kapcsolatot keresel, akkor változtass. Persze mielőtt bármin is változtatnál, érdemes néhány fontos kérdést mérlegelni.

Egyértelmű, hogy ha a változtatás érdekében ártasz magadnak, akkor egyáltalán nem éri meg az áldozat. Valóban olyas valakivel szeretnél együtt lenni, akinek rendben van az, hogy saját magadnak ártasz az ő igényei miatt?