Hallerbos Forest

Íme a világ 5 legvarázslatosabb erdeje

Azt mondják, hogy már egy rövid, 20 perces séta a természetben is nagyszerű hatással lehet a mentális egészségre, de a világ leggyönyörűbb erdeibe garantáltan több időt szeretnél te is eltölteni. Mutatjuk őket!


Amazonas-medence, Dél-Amerika

Amazonas es\u0151erd\u0151

Unsplash


A Brazílián, Kolumbián és Perun keresztül húzódó Amazonas esőerdő egy egész kontinens közel feléhez tartozik. A Föld legnagyobb esőerdejeként az Amazonas több mint 60 000 növényfajnak és több mint 2500 állatfajnak, köztük 1300 madárfajnak ad otthont. Sajnos az erdőirtás, az iparosodás és az éghajlatváltozás miatt az Amazonast az eltűnés veszélye fenyegeti, ami az egész bolygóra nézve pusztító hatással lenne.

Monteverde felhőerdő, Costa Rica

Monteverde felh\u0151erd\u0151, Costa Rica

Shutterstock


A Monteverde felhőerdő a nevét az erdő felső lombkoronája között mélyen megbújó ködről kapta. Ez a köd biztosítja az erdő növényzetét a megfelelő mennyiségű csapadékról. Ez az erdő különösen híres a biológiai sokféleségéről: 3000 növényfajjal, több mint 100 különböző emlősfajjal, 400 madárfajjal és több ezer rovarfajjal büszkélkedhet.

Hallerbos-erdő, Belgium

Hallerbos-erd\u0151

Unsplash


Néha nem csak a fák teszik különlegessé az erdőt. A Hallerbos-erdő egyik különlegessége a tavasszal virágzó kék csengettyűvirágok sűrű takarója, ami varázslatossá teszi ezt az erdőt - szinte olyanná válik, mint egy tündérmese. Ha tavasszal látogatsz Brüsszelbe, mindenképp kirándulj el ebbe az erdőbe.

Wistman-erdő, Anglia

Wistman-erd\u0151, Anglia

Shutterstock


A Wistman-erdő különösen nagy kedvence a Gyűrűk Ura vagy a Trónok harca rajongóinak, ugyanis maximálisan felidézi a filmek világát. A Dartmoor Nemzeti Parkban található erdő rengeteg kusza, mohával borított fának ad otthont, amelyek úgy néznek ki, mintha egy fantasy könyvbe tartoznának. Maguk a fák pedig a történelemben gyökereznek: az erdő egy része i. e. 7000-re nyúlik vissza, néhány nagyobb tölgy pedig a becslések szerint körülbelül 500 éves.

Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark, Kína

K\u00edna, Zhangjiajie nemzeti erd\u0151park

Unsplash


A varázslatos Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark adott ihletet a 2009-es Avatar című film fiktív lebegő Halleluja-hegységének.Az erdőparkban nagy, oszlopszerű sziklákat láthatunk, amelyek hihetetlenül egyedivé teszik ezt az erdőt.

Nyitókép: Unsplash

(Traveler)