Csecsemő karácsonyi ajándékot tart a kezében egy karácsonyfa előtt

Mutatjuk a 7 legpraktikusabb ajándékötletet kisgyerekek számára

A kisgyermekes évek az egyik legizgalmasabb időszaknak bizonyulnak egy család életében. Na jó, azért az egyik legfárasztóbbnak is, de mindez mit sem számít, amikor a gyerek iránti szeretet mindent fölül tud múlni. Ez idő alatt számos nagyobb fejtörést okozhat a szülők számára, hogy milyen típusú és minőségű kiegészítőket, eszközöket érdemes beszerezni.


Amikor kisgyermekek számára választunk ajándékot mindig szem előtt kell tartani, hogy hasznos legyen vagy pedig tényleg örömöt tudjon szerezni a kisgyereknek. Íme 7 olyan ajándékötlet, amivel garantáltan jól választasz!

1. Babakocsi a kényelmes kirándulásokért

A babakocsi nem egy elfelejtendő dolog, hiszen minden babát váró szülőnél egy alap beszerzésnek és egyben nélkülözhetetlen terméknek számít, de idővel kinőheti a kisgyerek, vagy éppen elkopik, így semmiképpen sem kihagyható a listáról. Ajándékvásárlásnál a legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy kényelmes és biztonságos utazást biztosítson a gyereknek, illetve praktikus tárolóhelyet is kínáljon a szülőnek. A multifunkcionális babakocsik lehetővé teszik, hogy a szülőknek könnyebb dolga legyen, amikor útnak indulnak a gyermekükkel.

2. Fejlesztő és kreatív játékok

Kisfi\u00fa leg\u00f3zik

A fejlesztő játékok, mint a puzzle, építőkockák és tanuló játékok segítenek a finommotoros készségek és a problémamegoldó képesség fejlődésében, így ezeket sem sem érdemes kihagyni a ajándéklistáról. Ezek az eszközök hosszú távon szórakoztatják a gyerekeket, miközben játékosan tanulnak.

3. Hintakészlet

A játszóterek mindig nagy örömet okoznak a kicsiknek már egészen pici kortól. Mi lehetne szuperebb ajándék mint egy biztonságos és stabil hintakészlet otthonra? A hintázás mindamellett, hogy fejleszti a gyermek egyensúlyérzékét és motoros készségeit, az egyik legszórakoztatóbb időtöltés számára. Különböző méreteiből adódóan biztosan találunk olyat, amely könnyedén elfér a család házában vagy lakásában.

4. Kényelmes utazó szék

Egy utazó szék nemcsak utazáskor praktikus, hanem otthoni pihenőhelyként is szolgálhat. Könnyen összecsukható és szállítható, így a családok bárhová magukkal vihetik, garantálva a gyermek számára egy biztonságos és kényelmes alvóhelyet.

5. Vízálló fürdőjátékok

V\u00edzben \u00fasz\u00f3 gumikacsa

A fürdési idő általában nagy projekt minden alkalommal a szülőknek, mert ilyenkor kell valami, amivel le lehet foglalni a gyereket. Mindannyiunknak megvan az emléke az első úszókacsáról, ugye? Úszó állatkákkal, babákkal, vagy kis hajókkal szórakoztatóbbá tehetjük azt a 15 percet. Mindenesetre vásárlás előtt érdemes megérdeklődni a szülőktől mi az ami bevált eddig, és mi az ami nem.

6. Állítható magasságú etetőszék

Egy étetőszék nemcsak az étkezések idején hasznos, hanem segít a gyermek önállóságának fejlesztésében is. Állítható magasságú és könnyen tisztítható anyagból készült székkel szintén meglephetjük a szülőket, amiben ők is nyugodt szívvel hagyják a kisgyermeket, míg elkészítik a finom fogásokat.

7. Kézzel készített textil könyvek és játékok

A kézzel készített textil könyvek és játékok mindig egyediek és szépek, és nem utolsó sorban anyaguk miatt abszolút nem jelentenek veszélyt a legkisebbek számára. A beszerzéshez keressünk fel helyi kisvállalkozókat, de akár webshopokon keresztül is megvásárolhatjuk ezeket.


Ezekkel a praktikus és szórakoztató ajándékokkal nemcsak a gyermek arcára csalunk mosolyt, hanem a szülők életét is megkönnyítjük.

(X)