Két lány utazik egy kocsiban

3 hely, ha a tökéletes autós kirándulásra vágysz

Keveset hallunk róluk, mégis számtalan olyan fantasztikus hely van, ami tökéletes egy kocsikázós, egyhetes nyaraláshoz. Listánkban ezekről számolunk be.


Romantikus út, Németország

Würzberg - Füssen

A németországi Romantikus út a középkori kereskedelmi útvonal idejétől Würzbergből a szőlőültetvények, a mesebeli kastélyok és a hagyományos bajor városok mellett az Alpok festői lábához vezet. Nyár végén, mikor a szőlő megérik, vagy télen, a híres karácsonyi vásárra érdemes ellátogatni.

Norvég tengerpart

Bergen - Molde - Trondheim

Az E39-es autóút Norvégia délnyugati partján fut végig és a világ egyik leglélegzetelállítóbb útszakaszaként tartják számon. Érdemes egy kitérőt tenni a Fjærland úton a Jostedal gleccser felé, amely Európa legnagyobb jégsapkája. De az igazi csoda talán Molde után, Trondheim felé haladva élhetjük át. A 77 kilométeres útszakaszon hajszálvékony hidakat és magányos kis szigeteket csodálhatunk meg.

Tengerparti út, Írország

Cork - Dingle - Kerry - Mutervary - Cork

A teljes Wild Atlantic Way 2500 km és Írország nyugati partján fut végig. A rövidebb, fent leírt útvonal mindössze csak 520 kilométer. Az első látnivaló Dingle szűk szakaszán várakozik ránk, ez a Brandon park, és hegy. Ettől délre terül el a Kerry-gyűrű, amely vad tavairól és őserdeiről ismert. Később Mutervary félszigetére érdemes ellátogatni, ahol Írország legszebb kilátásával szembesülhetünk.

Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Wanderlust