A COVID-19 elleni küzdelem hat fontos női alakjáról mintázta legújabb Barbie-babáit a Mattel.

A koronavírus elleni küzdelem fontos női alakjairól mintázták a legújabb Barbie-kat

A számos tudományos elismerést kapott brit koronavírus-vakcinafejlesztőről, Sarah Gilbertről és másik öt fontos, a COVID-19 elleni küzdelemben sokat tevő nőről mintázta legújabb Barbie-ját a Mattel.


Beyoncé, Marilyn Monroe és Eleanor Roosevelt után a tudomány felé is nyitott az ikonikus babát gyártó cég, mely most a járvány női hősei előtt tiszteleg. Gilbert, az Oxfordi Egyetem 59 éves professzora és az Oxford/AstraZeneca vakcina társfejlesztője egyike annak a hat nőnek a COVID-19 elleni küzdelemben, akikről új Barbie-kat mintáztak.

„Nagyon furcsa elképzelés, hogy hozzám hasonló Barbie babát készítettek. Remélem, ez segít annak a a normálisabbá tételében, ahogy a lányok a tudományos pályáról gondolkodnak"

– mondta Gilbert a Mattelnek adott interjújában.

Az új Barbie-k mintaadói között van Amy O'Sullivan, aki a New York-i brooklyni Wycoff kórház sürgősségi osztály nővéreként kezelte az első covidos beteget, a diszkrimináció ellen küzdő Las Vegas-i orvos, Audrey Cruz, Chika Stacy Oriuwa, a Torontói Egyetem kanadai pszichiátriai rezidense, aki harcolt aki a rendszerszintű rasszizmus ellen harcol az egészségügyben, Jaqueline Goes de Jesus brazil orvosbiológiai kutató, aki Brazíliában vezette az új típusú koronavírus egyik variánsának genomszekvenálását és a pandémia alatt a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók számára újrahasználható műtősruhát kifejlesztő ausztrál orvos, Kirby White.