Szállodai szobája ablaka előtt álló nő

Ezért tegyük a bőröndünket mindig a szállodai szobánk ajtaja mellé

Európában nagyon alacsony az erőszakos bűncselekmények aránya, de a tolvajok néha a szállodákat veszik célba, hogy ellopják a nyaralók pénzét, fényképezőgépeit és ékszereit, és azt azt tartalmazó bőröndöket. Egy légiutas-kísérő néhány tippet osztott meg, hogyan lehetünk teljes biztonságban szállodai szobánkban.

Egy Ally nevű légiutas-kísérő TikTok-csatornáján megosztotta, hogyan kell szigorú szállodai biztonsági ellenőrzést végezni, valamint egyéb tippeket is adott, hogy a külföldi nyaralás során biztonságban maradjunk a szállodai szobában. Ally a szoba átvizsgálásának első lépéseként azt ajánlja, kapcsoljuk fel a villanyt, valamint nagyon nem mindegy, hova tesszük a bőröndünket.

„Használd a bőröndödet az ajtónak támasztva, hogy ne legyél bezárva a szobába egy meggyilkolt személy ellenőrzése közben.”

Emellett azt tanácsolja, hogy amikor az utazók először lépnek be a szállodai szobába, ajánlatos a bőröndöt az ajtó mellé tenni, hogy nyitva tartsák, ha valami váratlan dolog felfedezése után gyorsan távozniuk kell.

Az utaskísérő azzal folytatta, hogy a szállodai vendégeknek mindenképpen ellenőrizniük kell az ágy alatt, a szekrényben, balra, jobbra, fel és le. Ezután menjenek be a fürdőszobába, nézzenek körül ott mindenhol, és győződjenek meg arról, hogy máshol sem rejtőzik senki.

Ally azt tanácsolta, hogy nézzünk be a szekrényekbe is, mivel egy betolakodó ott és a függönyök mögött is megbújhat. Kopogtassuk meg őket, és győződjünk meg róla, hogy nem rejtőzik mögöttük senki. Végül pedig zárjuk (és ha lehet, reteszeljük) be az ajtót.

Egy másik, Nassim nevű légiutas-kísérő korábban az Express-nek beszélt a szállodai szobák biztonságáról, és hasonló tippet osztott meg.

„Mindig az ajtó mellé szoktam tenni a táskámat. Arra az esetre, ha valaki kinyitná kívülről, hogy zajt csapjon.”

Ez valójában nagyon hatékony módszer, amely azonnal figyelmezteti a turistákat, ha valaki megpróbál bejutni a szobába.

Amikor elkezdtem repülni, hallottam egy történetet, amikor a személyzet egyik tagja bement a szállodai szobájába, és nem ellenőrizte azt megfelelően, és valaki elrejtőzött a szobában. Megtámadták őket, ezért minden alkalommal, amikor egy szállodai szobába mentem, a poggyásztáskámmal tartottam nyitva a szálloda ajtaját. Aztán bementem és mindenhol ellenőriztem. Ellenőriztem a fürdőszobát, az ágy alatt, a szekrények belsejében, az asztal alatt és a függönyök mögött, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nincs ott senki. Soha nem mennék be egy szobába anélkül, hogy ezt ne tenném meg

– fogalmazott Nassim.

A légiutas-kísérő hozzátette, soha nem száll be egyetlen emberrel a liftbe, és nem nyomja meg az emelete számát, ahol lakik.

Azt ajánlja, hogy mindig győződjünk meg arról, hogy senki sem követ minket a szobánkba, és ha nem érezzük magunkat biztonságban, várjunk a lobbyban, amíg el nem megy az illető. Csak ezután menjünk a szobánkba, különösen akkor, ha egyedül vagyunk.

Nassim szerint a „Ne zavarjanak” felirat is megakadályozhatja a betolakodók bejutását.

„Én mindig ki szoktam írni a szobaszerviz tilalmát is az ajtóra, hogy elkerüljem, hogy bárki bejöjjön. A széfet is használtam a fontos irataimnak és a pénzemnek. Mindig, mindig használd azt!”

A légiutas-kísérő hozzátette, mindig bekapcsolva hagyja a tévét is, hogy úgy tűnjön, mintha mindig a szobában lenne.

Nyitókép: Shutterstock