egy bőröndbe rakja a ruháit egy utazó, benne sportcipő is

Zuhanysapka az utazáshoz? Több mindenre jó, mint gondolnád

Hotelben fogsz megszállni a nyaralásodon? A légiutas-kísérők szerint semmiképp se hagyd otthon a zuhanysapkát.


Laren Loois légiutas-kísérő a TikTok-on osztott meg egy felbecsülhetetlen értékű bőrönd-hacket a következő nyaraláshoz.

Hajlamosak vagyunk mindent kimosni, mielőtt bepakolnánk a ruhákat a bőröndbe. A legtöbbször azonban elfelejtjük megtisztítani a cipőinket − különösen a talpukat. Bár sok bőröndben van a cipőnek külön rekesz, a legtöbb utazó véletlenszerűen dobálja be őket a táskájába.

Ez a legbiztosabb módja annak, hogy a cipőtalpakról a szennyeződések átkerüljenek a tiszta nyaralási ruhákra, még azelőtt, hogy letennénk a lábunkat a repülőgépről.

Azonban van egy tárgy, amivel meg tudjuk előzni ezt a csomagolási problémát: a műanyag zuhanysapka.

Ezek a praktikus kis tárgyak olcsók, és gyakran ingyenesen adják őket a szállodai szobákban.

egy fiatal n\u0151 a b\u0151r\u00f6ndj\u00e9t pakolja

Fotó: Shutterstock

A légiutas-kísérő szerint a zuhanysapkát cipőtakaróként is használhatjuk, hogy annak talpa ne piszkolja be a táskádban lévő többi tárgyat. Ez a praktikus tárgy az utazásról hazafelé menet is hasznos lehet, különösen, ha sok sáros sétát tettél.

A Best Luggage Backpacks még azt is tanácsolja, hogy tegyünk a bőröndbe egy szárítólepedőt az illat érdekében, vagy fektessünk be néhány csomagolókockába, hogy szétválasszuk a tiszta és a piszkos ruhákat.

Továbbá egy cipőtippet is megosztottak: ha a cipőket a poggyászodban tárolod, azok hajlamosak szagosak lenni, ami gyorsan átjárhatja a ruháidat is. Hogy elkerüld ezt a problémát, vigyél csak egy cipőt magaddal: azt, ami a lábadon van. Ha a második pár cipő elkerülhetetlen, használj cipőtáskát, amely a kézipoggyász külső oldalára rögzíthető.

A légiutas-kísérő azt is tanácsolja, hogy mindig ellenőrizd, hogy nincs-e poloska a szállodai szobában, és kerüld el a biztosított bögréket és poharakat. Ehelyett használd a műanyagba csomagolt, egyszer használatos ivópoharakat.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Express