Egyiptomi piramisok és egy teve

Mennyire biztonságos úti cél 2023-ban Egyiptom?

Egyiptom már évtizedek óta az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. De biztonságos is? Egy szakértőnek köszönhetően megtudtuk, hogy 2023-ban mennyire biztonságos úti cél Egyiptom.


Az Express magazinja egy utazási szakértővel beszélgetett, hogy megtudjuk, milyen kockázatokra kell számítanunk, ha Egyiptomba tervezünk látogatni.

A Post Office Money friss jelentése szerint az egyiptomi Sharm el-Sheikh népszerű üdülőhelye a 2023-as év egyik legértékesebb úti célja. De mennyire biztonságos Egyiptom a nyaralás szempontjából?

A szakértő elmondta, hogy ahogyan minden nemzetközi utazásnál, így ennél is fontos, hogy tisztában legyünk a lehetséges kockázatokkal, és megtegyük a szükséges óvintézkedéseket a biztonságos utazásunk érdekében. Lássuk tehát a lehetséges kockázatokat!

Ez is érdekelhet: Európa zsebtolvaj fővárosának választották a legjobb turisztikai célpontot

Terrorizmus

A szakértő elmondta, hogy a terrortámadások veszélye fennállhat, különösen a turisztikai területeken, a közlekedési csomópontokon és a kormányzati épületek környékén.

A szakértő azt tanácsolja a turistáknak, hogy kövessék az egyiptomi hatóságok tanácsait, és mindig legyenek éberek.

A kulcsfontosságú turisztikai célpontokon extra biztonsági intézkedéseket vezettek be, többek között fegyveres rendőröket ezeken a helyszíneken.

Bűnözés

Zsebtolvajlás és lopás a turisztikai látványosságoknál előfordulhatnak. Fontos, hogy vigyázzunk az értékeinkre és ha lehet, a nagyon drága dolgainkat hagyjuk a szálláson, széfben elhelyezve.

Ahogyan a legtöbb turisztikai helyen, úgy Egyiptomban is előfordulnak zsebtolvajok, akik a forgalmasabb turisztikai helyszíneken célpontjukká választhatnak.

Egészségügyi kockázatok

Egyiptomban magas az előfordulása az olyan fertőző betegségeknek, mint például a hepatitis A és a tífusz. Tegyük meg ezért utazás előtt a kellő óvintézkedéseket, például vegyük fel előtte a megfelelő védőoltásokat és ügyeljünk a megfelelő higiéniára.

Közúti biztonság

Egyiptomban gyakoriak a közúti balesetek a rossz útviszonyok és a kiszámíthatatlan vezetési stílus miatt. Fontos, hogy jó hírű, népszerű közlekedési szolgáltatásokat vegyünk igénybe, és mindig használjuk a biztonsági övet.

Nyitókép: Shutterstock