Egy ember a repülőgépen eszik

Ezért érdemes visszautasítani a repülőn felszolgált ételt​

Te el szoktad fogyasztani a repülőkön felszolgált ételeket? Légiutas-kísérők szerint hosszabb utakon egyáltalán nem kellene. Ha éppen egy tengeren túli nyaralásra készülsz, akkor ezt mindenképp tartsd észben!


A jetlag érzése képes elrontani a nyaralás teljes első felét. Az időzónák váltakozását nehezen tolerálja az emberi szervezet, éppen ezért érezzük magunkat sokkal fáradtabbnak és kedvtelenebbnek ilyen esetekben. Ennek megelőzéséhez már az otthon töltött utolsó napokon, illetve a repülőgépen is érdemes óvintézkedéseket tenni.

A repülés előtti napokon célszerű eltolni egy kicsit az alvási rutinunkat, hogy ne legyen annyira drasztikus a váltás. A hatórás, vagy annál is hosszabb menetidők esetében a repülőn szintén az alvás helyes időzítése az, ami nagy segítség lehet. Ezeken túl mi az, ami felgyorsíthatja az átállást? Légiutas-kísérők véleménye szerint ajánlatos elutasítani a felszolgált ételeket.

Bár kétségtelenül csábító, hogy kipróbálhatjuk a repülőtársaság ételeit a hosszú út során, ehhez viszont nem feltétlenül kell ragaszkodni. Mivel a szervezet jelentős mértékben igazodik az étkezések időpontjához, így könnyen összezavarhatjuk azt, ha nem a szükséges időpontokban táplálkozunk.

Éppen ezért célszerű még a repülőút előtt többet enni, majd felszállás után rögtön alvással próbálkozni. Nagyjából az első öt-hat órát érdemes végigpihenni.

Kris Major légiutas-kísérő szerint a tapasztalt utazók már rögtön a felszállás után betakaróznak és készülődnek a lefekvéshez. Ők tudják, hogy a „legtöbb légitársaság nem különösebben az utasok, az akklimatizálódás és az időzónák átlépése köré tervezi az étel felszolgálását.”

Így teheted komfortosabbá a repülőn töltött időt:

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Marie Claire