Porto, Portugália óvárosa és a Duero folyó

Rejtett gyöngyszem 2023 legolcsóbb európai úti célja

Az Erudera.com friss tanulmánya feltárta Európa legolcsóbb nyári úti céljait, és az első helyen egy gyönyörű és vibráló város végzett.

Porto, Portugália

A Portugáliában található Porto városa lenyűgöző úti cél, amely történelmi bájáról és vibráló látnivalóiról ismert. A turisták felkereshetik az ikonikus Dom Luís I. hidat, ahonnan kilátás nyílik a Duero folyóra, a Clérigos templomot és tornyot, valamint a festői Ribeira kerületet színes utcáival.

Egy másik kihagyhatatlan látnivaló Porto híres pincéi, ráadásul jó hír, hogy a városban egy koktél átlagosan mindössze három euróba kerül.

A portugál városban a szállás 43 euró körül mozog éjszakánként, egy átlagos étkezés pedig mindössze 15 euróba kerül fejenként.

Dhërmi, Albánia

Dh\u00ebrmi alb\u00e1n hegyi falu

Fotó: Shutterstock

Albánia talán nem a legnépszerűbb nyári úti cél Európában, de az utazási szakértők szerint Dhermi városa egy rejtett gyöngyszem, amely a lélegzetelállító albán riviéra mentén fekszik.

A festői tengerparti falu a természeti szépség, a gazdag történelem és a nyugodt légkör egyedülálló keverékét kínálja, amely tökéletes egy költségvetésbarát nyári pihenéshez. A közelben lenyűgöző strandok találhatók kristálytiszta vízzel, a turisták pedig minden bizonnyal élvezni fogják a mediterrán és albán konyhát, valamint a megfizethető árú szálláshelyeket.

Az utazási szakértők szerint Dhermi tökéletes választás egy pihentető és kulturálisan gazdagító nyári szünetre, ahol egy étkezés fejenként körülbelül 12 euróba kerül, egy kávé pedig átlagosan 2 euróba.

Bodrum, Törökország

Kil\u00e1t\u00e1s a Bodrum kast\u00e9lyra \u00e9s a kik\u00f6t\u0151re, T\u00f6r\u00f6korsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

A bájos, élénk hangulatú tengerparti város legfőbb látnivalói a Bodrumi vár és a Víz alatti Régészeti Múzeum.

Bodrumban az AirBnB-árak éjszakánként 20 euró körül kezdődnek, de az utazók bármikor választhatják a luxus, mégis megfizethető nyaralást az easyJet csomagajánlatával, ahol a legcsodálatosabb üdülőhelyeken szállhatnak meg.

A legolcsóbb európai úti célok 2023-ban az Eruder szerint:

  1. Porto, Portugália
  2. Dhërmi, Albánia
  3. Bodrum, Törökország
  4. Kréta, Görögország
  5. Otranto, Olaszország

Nyitókép: Shutterstock