Four Seasons Lanai csillagvizsgáló

A Four Seasons egyenesen az űrbe kalauzolja látogatóit

A Four Seasons Hawaii-on található üdülőhelye egy hatalmas különlegességgel rukkolt elő, amellyel az odalátogató vendégeknek szó szerint földöntúli élményben lesz részük.


Hawaii-on a Four Seasons ezúttal nem egy hotelt, hanem egy csillagvizsgálót nyitott meg. A Kilo Hōkū Experience névre keresztelt élményprogram lehetővé teszi nemcsak a látogatók számára, hanem a helyi lakosok és diákok részére is, hogy egy eseménydús kirándulást tegyenek az éjszakai égbolton.

A kirándulások részeként az érdeklődők egy egyméteres távcsövön keresztül csodálhatnak meg olyan lenyűgöző égitesteket, mint például a bolygókat, csillaghalmazokat, galaxisokat, valamint a Holdat. Mindezek mellett a vállalkozás eltökélt célja, hogy — a modern űrtudomány alapjai mellett — a hagyományos csillagkutatási eszközöket és módszereket is megismertessék az emberekkel. A helyszín nem is lehetne tökéletesebb: a Csendes-óceán közepén fekvő kis szigeten kevés a fényszennyezés, így a lehető legtöbb asztronómiai jelenség megfigyelhető innen.

„A csapatunk sok órát szentelt annak, hogy ne csak a távcső és az égbolt működéséről tanítsanak, hanem ami fontos, az ősi útkeresés történetéről, valamint a hagyományos, nem műszeres navigációs módszerekről, amelyeket a hawaii őslakosok és a csendes-óceáni népek ma is használnak, hogy megpróbálják visszaidézni múltunk utazásait, hogy visszakövetelhessük őseink tudását”

— olvashatjuk a Four Seasons Resorts Lāna'i vezérigazgatójának, Alastair McAlpinenek a szavait a Luxurylaunches cikkében.

A részvételért 35 dollárt kell fizetni, amely 12 ezer forintnak felel meg, de 4–12 éves korú gyermekeket féláron is beengednek a tudással és élményekkel teli, egy órás bemutatókra.


Nyitókép: Instagram/fslanai