Adam Driver és Lady Gaga a House of Gucci című filmben

Síelj A Gucci-házzal! Az 5 legszebb téli forgatási helyszín a filmből

Ridley Scott új filmjét rengeteg csodálatos terepen forgatták. A Gucci-házat november 25-től játsszák majd a mozik, addig is legszebb helyszíneket, amelyek visszaadják a film hangulatát, és akár a következő utazásunk céljai is lehetnek a téli időszakban.


A történetben a Gucci család viszályaival ismerkedhetünk meg, és követhetjük végig Maurizio Gucci 1995-ös meggyilkolását, amelyről korábban itt írtunk. A Guccik Olaszország legtehetősebb emberei közé tartoztak már akkor is, nem csoda hát, hogy a filmben is feltűnnek az ország legszebb és legdrágább üdülőhelyei. Most A Gucci-ház téli forgatási helyszíneit gyűjtöttük össze, melyek akár autóval is elérhetőek itthonról, úgyhogy egy sítúra keretében fel is fedezhetjük őket.

Gressoney-Saint-Jean

Gressoney-Saint-Jean

Fotó: Shutterstock

Guccinak és Reggianinak volt egy faháza az Aosta-völgyben, St. Moritz-ban, ezt helyettesíti ez a kis falu. Az idő mintha megállt volna itt, ezért is ezért is esett a választásuk Gressoney-Saint-Jeanra. A táj, a házak és azok berendezései pontosan olyanok, mint régen. Az ottani szállók szintén visszaadják a régies hangulatot stukkóikkal, finoman megmunkált bútoraikkal. Az aranyos faházakhoz közeli felvonó hozzáférést biztosít a hatalmas és alulértékelt monterosai síterephez.

Cortina d’Ampezzo

Cortina d\u2019Ampezzo

Fotó: Shutterstock

A film főszereplői egészen biztosan jártak a leghíresebb olasz síterepen. A legidillibb hangulatért keressük fel az El Camineto éttermet, és a teraszán ülve csodáljuk meg a lehengerlő tájat.

Alta Badia

Alta Badsnow covered mountain under blue sky during daytimeia

Fotó: Unsplash/Vlado Sestan

Ebbe a hat faluból álló völgybe röpke idő alatt el lehet jutni Cortinából. Önellátó gazdaságáról ismert, és arról, hogy az ottani lakosok megőrizték az ősi ladin (Nem elírás, nem a latinra gondoltunk!) nyelv használatát, ezzel ápolva kultúrájukat. Épületei a kortárs és a hagyományos izgalmas keverékét alkotják, míg a régi, hagyományos panziók megőrizték a faházstílust és meghitt, filmbe illő hangulatot árasztanak, addig az újabb üdülők vegyítik ezt olyan luxusszolgáltatásokkal, mint például a termál- és welnessrészleg.

A síelés szerelmesei 745 mérföldnyi pályán csúszhatnak le, de gasztronómiájáról is híres, több Michelin-csillagos éttermet is találunk ezen a kis területen.

Merano

merano

Fotó: Shutterstock

Leglátványosabb szállóhelyei között van a Miramonti Boutique Hotel, ahol több, fából készült, négyzet alakú jacuzziban gőzölög a forró víz. Ez a látvány egy kicsit szürreális, de rendkívül élvezetes, amikor bennük ülve a havas tájakat figyeljük.

A déli irányban az elbűvölő Lana nevű faluban két gyönyörű, modern rusztikus szállás található: a nyolcszobás, 1477-ben épült Reichhalter és a Villa Arnica tíz szobával rendelkező kastélya.

Courmayeur

Courmayeur forest near mountain alps


Fotó: Unsplash/Milada Vigerova

A Mont Blanc olasz oldalán található Courmayeur sípályája az egyik legjobb egész Olaszországban. Központja tele van gyönyörű macskaköves utcákkal. A síelés után az odalátogatók előszeretettel gyűlnek össze bárjaiban és éttermeiben. A síterepről pompás kilátás nyílik a hegyekre.