gyémánt

​Hatalmas gyémántra bukkant egy idős angol hölgy takarítás közben​

A Northumberlandben élő, a hetvenes éveiben járó nő éppen otthonát takarította, amikor egy csillogó követ talált. Először azt hitte, nem bír nagy értékkel, amikor viszont bevizsgáltatta, kiderült, hogy egy 34 karátos gyémánt van a kezei között.


Amikor felfedezte lakásában, először egy ruháról leesett dísznek nézte. Nem hitte volna, mekkora értékre bukkant. A vizsgálat után kiderült, hogy a kis kő, ami nagyjából akkora lehet, mint egy pénzérme, egy 34 karátos gyémánt, aminek értéke több mint 2 millió dollár. Mikor a hölgy belépett az üzletbe, egy kisebb csomagot adott oda a szakértőnek, amiben más értéktárgyak is voltak, aztán pedig sietett a közelben lévő találkozójára – számolt e az esetről a Hypebeast.

Ez a jelenetsor kicsit szürreálisnak tűnik azután, hogy kiderült, mit is talált. Az ott dolgozók is azt hitték első látásra, hogy nem túl értékes a zacskó tartalma, félre is tették néhány napra. Miután mégis megnézték gyémántvizsgálóval, és le is esett az álluk.

„A hölgy egy zacskó ékszerrel érkezett, mert éppen arra gondolt, hogy behozza azt, miközben elhaladt, mert volt egy másik találkozója a városban. Egy dobozban volt az esküvői szalagjával és számos kis értékű ruhaékszerrel együtt"

— mondta Mark Lane, a Featonby's Auctioneers munkatársa, aki bevizsgálta a drágakövet.

A kincset jelenleg a Hatton Garden ékszernegyedben őrzik, amíg elárverezésre nem kerül.

Korábban már beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor is a szerencsés megtaláló egy 4,38 karátos sárga drágakővel térhetett haza az arkansasi Crater of Diamonds State Parkból.