Diána, Harry, Vilmos, Károly

Diána archív felvételéről kiderült, hogy reagált Károly Harry születésére

Egy, a néhai Diána hercegnéhez tartozó hangszalag került most elő, ami alapján kiderült, hogyan reagált III. Károly király Harry herceg születésére.


Az egykori walesi hercegné az 1980-as években vette fel a hangszalagokat, hogy átadja Andrew Mortonnak, aki a felvételeket életrajzának megírásához használta fel. Az egyik kazettán állítólag hallható, amint az akkori Károly herceg azt mondja Harry herceg születése után:

Ó, Istenem! Fiú lesz. És még a haja is vörös!

A korábban nem hallott felvételek Diána és volt férje, Károly herceg kapcsolatát részletezik. A király (The King) című könyv szerzője, Christopher Andersen nemrég a Fox Newsnak bevallotta, hogy az évtizedek során „sok órát hallott" ezekből a felvételekből, és még több titkot elárult, amit Diána rögzített. Andersen a felvételeket „kísérteties emléknek" nevezte a Károlyhoz fűződő házassága alatt folytatott küzdelmeiről.

Diána óriási érzelmi fájdalmak között élt. Egy ezeréves intézménnyel állt szemben, amely elhatározta, hogy minden lépését meghiúsítja, és a szorongás, amit érzett, hallatszik a hangjából.

− mondta Andersen.

Andersen azonban azt is elmondta, hogy a pár sokkal nyugodtabb volt Diána második terhessége alatt, mert Károly azt feltételezte, hogy lányuk lesz. A királyi párnak ekkor már volt egy trónörököse, Vilmos herceg.

Házasságuk a kezdetektől fogva viharos volt Andersen szerint , Diána azt nyilatkozta, hogy csoda volt, hogy egyáltalán teherbe esett, tekintve a házassági csatározásokat. Ekkor elkezdte meggyőzni magát, hogy Károly valóban szereti őt, mivel nagyon örült az új babának, és végtelenül gyengéd és gondoskodó volt.

Harry \u00e9s Di\u00e1na

Fotó: Getty Images

A szerző szerint Károly csak azért volt ennyire „boldog", mert biztos volt benne, hogy Diána kislánnyal terhes. Annyira meg volt győződve erről, hogy nem volt hajlandó megnézni az ultrahangfelvételeket sem. Diána azonban tudta, hogy fiú lesz, csak nem mondta el neki.

De a szülés után Károly kibökte az orvosoknak és a nővéreknek, hogy annyira nem örül. Ráadásul nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor rámutatott legkisebb fia vörös hajára:

Harry nemcsak egy másik fiú, de még a haja is rozsdás.

A szerző szerint Dianát „letaglózta" a reakció.

Egyszerűen bumm, a házasságunk Az egész tönkrement. Valami bezárult bennem akkor

− mondta a felvételeken.

(Forrás: Independent)

Nyitókép: Getty Images