München, Németország

Hat úti cél, ahova mindenképp érdemes elutazni májusban, a nyári főszezon előtt

Nemsokára itt a nyár és a csúcsszezon, de még nem késő májusra programot szervezni a tömegek elkerüléséért. Alábbi cikkünkben hat olyan bámulatos és különleges úti célt gyűjtöttünk össze, melyek a következő hónapban életre szóló élményeket nyújtanak a látogatóknak.

1.Szicília, Olaszország

A Földközi-tenger legnagyobb szigetén, az olasz csizmán igazán napos időben lehet várni a nyarat. Található ott vulkán által leforrázott terület és termékeny borvidék, görög templomok, valamint római romok is azok számára, akik el akarnak szakadni egy kicsit a partszakasztól. Májusban a környezet virágba borul, a víz pedig csábítóan hat a turistákra.

2. München, Németország

Ha valaki nem tudna őszig várni a világszinten legendássá vált Oktoberfestre, akkor erősen ajánlott számára a májusban megrendezésre kerülő Springfest, mely a sör ünnepének kistestvére. Ugyanolyan programokra és kínálatra lehet számítani, mint a nagyobb változat esetében, csupán kisebb és kevésbé lusta tömegekre.

3. Dodekanészosz, Görögország

Ha egy ember a görög szigeteket emlegeti, akkor mindenkinek a fehérre meszelt házak, a csodálatos vízpartok és a lehengerlő kilátás jut eszébe. A 12 nagyobb szigetből — melyek közül Rodosz a legismertebb — és számos kisebb területből álló Dodekanészosz tökéletesen visszaadja ezt a hangulatot, valamint még annál is sokkal többet.

4. Memphis, USA

A Memphis in May fesztiválon az érdeklődők blues és a barbecue köré épült foglalkozásokon vehetnek részt és tölthetnek el felejthetetlen pillanatokat. A város már hosszú ideje erről a két ismertetőjegyéről híres. A Beale Street egy gyakran látogatott úti cél népszerű blues bárjai miatt, a környéken található éttermek pedig megkerülhetetlenek.

5. Katalónia, Spanyolország

Katalóniában több van, mint Barcelona, bár egy oda történő látogatás sohasem rossz döntés. A környéken található Girona óvárosa is, mely pont annyira tükrözi a régies hangulatot, hogy a Trónok harca című sorozat egyik fő helyszínének választották. Tovább haladva még több kőépítményt és gyönyörű városrészt lehet megpillantani, de talán mindet felülmúlja az Aigua Blava nevű öböl, ahol májusban kevesebb a turista, így biztosan található üres hely.

6. Botswana, Afrika

A Chobe Nemzeti Parkban ilyenkor kezdődik a száraz évszak, viszont még nem számít bele a fő szezonba. Ennek köszönhetően bőven lehet szállást találni és programokra helyet foglalni. Az időjárás pont tökéletes, hiszen általában 25 Celsius-fok a megszokott, a folyópart mentén pedig rengeteg egzotikus állat megtekinthető. Az ottani programokon az érdeklődők minden korábbinál közelebb kerülhetnek a természethez, pontosabban az afrikai élővilághoz.

Nyitókép: Instagram/munichworld

Forrás: CN Traveller