egy kézben tartott telefon

Így változik meg az Instagram kinézete a következő frissítéseknél

A népszerű közösségi oldal az utóbbi időben megerősítette, hogy egy olyan régóta kért funkció kialakításán dolgoznak, amely teljesen meg fogja változtatni a platform kinézetét. Egy új, kronológiai hírfolyamot készítenek, amiben több különböző feedet lehet majd megnyitni.


Adam Mosseri vezérigazgató szerint elkezdték tesztelni a meglévő rendszer különböző felhasználási módjait, és a továbbiakban ezekhez igazítják majd a hírfolyam megjelenését — írta a Hypebeast. Három lehetséges opció lesz elérhető, ennek lényege pedig, hogy a lehető leggyorsabban meg tudjuk találni azt, ami érdekel bennünket.

Az Home oldal esetében a jelenlegi rendszerhez hasonlóan az algoritmus rangsorolja majd a posztokat érdeklődési körnek megfelelően. A Favouritesben a vezérigazgató nyilatkozata alapján azok a történések lesznek feltüntetve, amikről szerintük biztosan nem akarnánk lemaradni, így egyfajta emlékeztető lesz azokkal a témákkal kapcsolatban, amik érdekelnek minket. A Following fülre kattintva a szokásos kronológiai sorrendet láthatjuk a követett oldalak tevékenységeiről.

egy k\u00e9zben tartott telefon, amin az Instagram oldal van megnyitva

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa

Mosseri állításai alapján ezek az újítások egy darabig még nem lesznek elérhetőek széles körben, de a fejlesztések viharos sebességgel haladnak, így nemsokára érkezhet a frissítésről szóló üzenet a telefonjainkra.