A királyi család tagjai nevetnek egy rendezvényen ülve

A színfalak mögött: ilyen jó volt valójában Erzsébet királynő humora

Hosszú uralkodása alatt II. Erzsébet királynő legtöbbször a komoly oldalát mutatta, ellenben a jó humora is sokszor megjelent. Alábbi cikkünkbe összeszedtük néhány vicces pillanatát, valamint egy történetet is, melyben jókedvében figyelmen kívül hagyta portréfestője utasításait.


Christian Furr portréfestő egyszer elsőkézből tapasztalta meg a néhai királynő humorérzékét, viszont nagyon rossz pillanatban. A művész végezni szerette volna a feladatát, de egy olyan híres személynek, mint II. Erzsébet kifejezetten nehéz szigorú utasításokat adni. Éppen ezért finoman és tapintatosan szólt őfelségéhez, aki viszont nagyon jól érezte magát zenehallgatás közben.

„Emlékszem, hogy ültem, koncentráltam, és arra gondoltam, hogy ezt jól kell csinálnom. A királynő pedig valahogyan mocorgott és valami zenét hallgatott, amit egyértelműen élvezett. Ekkor megkértem, hogy legyen szíves nyugodtan tartani a fejét. Erre ő rám nézett, és azt mondta, hogy »hát nem úgy áll most is?«. Annyira vicces volt, ragyogó humorérzékkel rendelkezett"

— mesélte Furr a királynővel közös munkájáról.

Ha II. Erzsébet királynő egyéb viccei is érdekelnek, akkor érdemes visszaemlékezni a gyémánt jubileumi évében tartott londoni olimpia megnyitó ünnepségére, amikor Daniel Craig 007-esével forgatott le egy rövid jelenetsort.

Hasonló eset történt az idei platina jubileumi ünnepségen is. Ezúttal a CGI-technológia segítségével megalkotott Paddington mackóval töltött el egy kellemes teadélutánt, ami minden néző arcára mosolyt csalt. Egy korábbi cikkünkben bővebben meséltünk erről a produkcióról, valamint az ünnepi hétévége más jeles pillanatairól is.

K\u00e1roly kir\u00e1ly \u00e9s II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 nevetnek

Fotó: Getty

Természetesen a királyi család más tagjai is szeretnek viccelődni, főleg egymással. Karácsonykor például van egy szokásuk, hogy a rokonok tréfás meglepetéseket találnak ki a drága ajándékok helyett. Katalin walesi hercegné például egyszer egy barátnő növesztő készletet vett az akkor még egyedülálló Harry hercegnek.

Ebben a hagyományban a néhai királynő is részt vett, így Vilmos herceg egyszer — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — egy saját arcképével ellátott papucsot adott a nagymamájának.

Nyitókép: Getty