Johnny Depp az Amber Heard elleni pere után

Mennyi pénze van Johnny Deppnek? Ennyit profitált a per győzelmével

Johnny Depp az évtizedeken át tartó filmes karrierje után, valamint a volt felesége ellen folytatott rágalmazási per megnyerésével kiemelkedő nettó vagyonra tett szert. Alábbi cikkünkben összeszámoltuk, nagyjából mennyi pénze lehet a világhírű színésznek.


Depp 1984-ben debütált a képernyőkön a Rémálom az Elm utcában című klasszikus horrorfilmben. Ezek után egy sorozatszereppel szilárdította meg a szépfiús stílusát Hollywoodban, mégpedig az 1987-től futó 21 Jump Streetben. A továbbiakban olyan független filmekben vállalt munkákat, mint a Gilbert Grape, a Halott ember, valamint a Fedőneve: Donnie Brasco.

Leghíresebb alakításait Tim Burton történeteinek köszönheti, többek között az Álmosvölgy legendájának, a Charlie és a csokigyárnak és az Ollókezű Edwardnak. Természetesen a legnagyobb filmes franchise-át sem szabad kifelejteni a sorból, a Karib-tenger kalózait, melynek az eddigi részeiben tökéletesen alakította a rumkedvelő Jack Sparrow kapitányt.

Ettől a szerepétől az Amber Heard által írt véleménycikk után fosztotta meg a stúdió, mivel nem akarták kockáztatni a következő megjelenések sikerét. Egy korábbi cikkünkben lehet olvasni arról, hogy Depp szerint ezzel a lépéssel nem csak a karaktert vették el tőle, hanem az esélyt is, hogy méltó lezárást kapjon a szereplő.

A Heard elleni rágalmazási per 2022. május 4-én kezdődött és június 1-jén lett kimondva az ítélet. Az esküdtszék nagyrészt Depp javára döntött, így a színésznőnek 15 millió dolláros kártérítést kell fizetnie. Emellett Johnny ügyvédje miatt 2 millió dollárt kell kifizetni Heardnek, mivel rágalmazó kijelentést tett az alperes ellen.

Még a botrány kirobbanása előtt is kapott nagy szerepeket, például az Én, Pán Péterben és a Harry Potter-filmek világában játszódó Legendás állatok trilógiában — melynek az utolsó részéből szintén kizárták a bírósági ügy miatt —, valamint zenei tehetségét is megcsillogtathatta az évek során.

Mindezeket összeszámolva az 58 éves színész-zenész teljes nettó vagyona nagyjából 150 millió dollár körül van az In Touch Weekly cikke szerint.