Katalin walesi hercegné tapsol

Katalin hercegné ezért nem csatlakozott Federerhez a jótékonysági versenyükön​

Sajnálatos módon Katalin hercegné nem jelent meg a Roger Federerrel közösen szervezett jótékonysági teniszmérkőzésen. Az eseményt már régóta tervezték, így a rajongókat lesújthatta ez a visszalépés. Milyen indoka volt Vilmos herceg feleségének?


Még augusztusban jelent meg a hír, miszerint a királyi család Federerrel közösen szervez egy adománygyűjtést, amelynek keretében a londoni Laver Cup Open Practice Dayre szóló jegyekből származó összes bevételt az Action for Children és az LTA Tennis Foundation jótékonysági szervezetek számára ajánlják fel.

Katalin hercegnéről köztudott, hogy nagy szerelmese a sportágnak, rajongását pedig két gyermekének, György hercegnek és Sarolta hercegnőnek is sikeresen továbbadta már. Az idősebb fiú idén még a wimbledoni teniszbajnokságon is részt vehetett szüleivel.

Azért, hogy ott lehessen a nézők között, a walesi hercegi párnak egy súlyos szabályt kellett megszegne, melyről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket megtudni.

Mind ezek értelmében nyilvánvaló, hogy walesi hercegné nagyon várta már ezt a rendezvényt, ellenben jó oka volt arra, hogy visszalépjen a megjelenéstől. II. Erzsébet királynő temetése után egészen hét napig tart a királyi gyászidőszak, ebben az időintervallumban pedig minden más témával foglalkozó programot lemondtak.

A jó cél érdekében rendezett eseményt ettől függetlenül megtartották. A hercegné viszont így lemaradt Federer utolsó profi tenisz versenyéről is, mivel a sportoló nemrég bejelentette visszavonulását.

Katalin hercegné bizonyára sajnálja, hogy kihagyta ezt az alkalmat, ellenben hálás lehet, hogy tiszteleghet a néhai uralkodó emléke előtt ebben az időszakban.

Forrás: Marie Claire