Fehér ruhában fekszik egy nő az ágyban, férfi mellényben fölé hajol

4 dolog, amitől a kapcsolatod meseszerűvé válhat

Gyermekként még hiszünk a szőke hercegben a fehér lovon és a varázslatokat sem kérdőjelezzük meg. Azonban a gyermeki naivitás felnőtté válásunkkal egy időben megszűnik létezni. De biztos, hogy felnőttként már nem hihetünk a mesékben?


Mindannyian különböző párkapcsolatokban élünk. Vannak, akik hosszú ideje együtt vannak, már-már szövetségesek párjukkal, de mindössze a megszokás tartja őket együtt. Ők nehezebben lépnek, mert nem tudják, hogy mi várja őket a randizás világában.

Vannak olyanok is, akik bár régóta vannak párjukkal, nem szándékoznak váltani, mégis az izgalmat keresnék. Ez nem az ő hibájuk, egy új partner gondolata hosszú évek után izgalmas lehet.

Azonban fontos ezekről nem megfeledkezni:

  • A nagyszerű szexen kívül más is fontos.
  • A most ismert biztonságon túl több is létezik.
  • A szenvedély nem minden.
  • A megállapodás tündérmeseszerű is lehet. Íme, miért.

Gondolj a jövőre

Ahogy idősödünk, egyre jobban értékeljük a mentális egészséget. Békére, térre és nyugalomra vágyunk.

Az izgalom és a kényelem egyensúlyát keressük, amit idővel már teljesen a kényelem vesz át. Idősebb korunkra olyan valakire van szükségünk, aki lát, hall és értékel minket. Ehhez pedig már fiatalon meg kell találnunk ezt a személyt. Így hát nem minden a szenvedély.

Törekedj a természetesre

Egy jó párkapcsolat természetesnek hat. Hogy miért? Mert nem kell azt érezned, hogy a kapcsolatban mindenért meg kell küzdened. Nem vagy bizonytalanságban a másik életében, nem tapasztalsz manipulációt, helyette rendes kommunikáció van. Egy ilyen stabil alapokra épülő kapcsolat az idők végezetéig kitarthat, akár csak a mesékben.

Figyelem

Ha a párod nem megoldani akarja a problémáidat, csupán meghallgat téged és figyel rád, akkor sose engedd el. A kiabálás és a tombolás agresszívnak hathat, azonban nagy mennyiségű stresszt adunk le vele. Nincs is annál jobb érzés, mint mikor az elfojtott energiáinkat a párunk előtt adhatjuk le, aki mindeközben figyel, hallgat és megért minket.

Megelőzés

Számos párkapcsolat ott vérzik el, hogy a felek későn kapcsolnak problémáikról, amikor már nehezen megoldhatóak, vagy szinte sehogyan se. Ekkor párterápiára, vagy szakításra kerül a sor. Azonban ezeknek a megelőzése a hosszú, boldog párkapcsolathoz vezethet.

Egy egészséges párkapcsolathoz rengeteg őszinte kommunikációra, bocsánatkérésre és megbocsájtásra van szükség.

Nyitókép: Shutterstock