Kim Kardashian és Pete Davidson a 2022-es Met-gálán

Hamisítvány lehet Kim Kardashian ajándékba kapott Monroe-tincse​

Hatalmas felháborodást keltett az a hajtincs, melyet Kim Kardashian kapott a Met-gálára szóló Marilyn Monroe-ruha mellé ajándékba. Ezúttal olyan feltételezések kaptak szárnyra, melyek szerint hamisítvány a néhai színésznőtől származó ereklye. Mi az igazság?

Kim Kardashian a 2022-es Met-gálára Monroe egyik legikonikusabb ruhájában vonult be, melyet a filmsztár annak idején azon az alkalmon hordott, melyen előadta a Happy Birthday Mr. President című dalt. A tisztelgésnek szánt tette miatt Kardashian rengeteg rosszalló pillantást és üzenetet kapott. Többen tiszteletlennek titulálták, hogy fel merte venni a popkultúrális emlékké vált darabot. Elsők között a Riverdale című sorozat sztárja is betámadta a valóságshow-szereplőt.

Lili Reinhart elmondása szerint nem az ötlettel volt baj, hanem hogy Kardashian csupán emiatt súlyos diétába fogott, melynek következtében bele tudott férni a ruhába. A veszélyes próbálkozás káros hatásairól egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. Reinhart azt állítja ezzel kapcsolatban, hogy egy ekkora hírességnek nagyobb felelősséggel kellene megválogatnia tetteit a rajongói előtt.

A rendezvény után kikerült egy videó, melyet a ruha viselésének engedélyezéséért felelős Ripley's Believe It Or Not! múzeum tett közzé. A felvételen az látszik, ahogy egy apró tincset adnak át Kardashiannek a néhai filmcsillag hajából. A sztárnak elakadt a szava az ajándék láttán, majd azt mondta, hogy egy voodoobabát szeretne csinálni belőle és minden este vele akar aludni. A részletek egy korábbi írásunkban olvashatók.

Természetesen ezt a videót is sok rosszalló komment követte. Scott FortnerMonroe-történész — a napokban viszont arra világított rá, hogy nem is biztos a haj eredetisége. A Ripley honlapja szerint a hajtincset Robert Champion fodrásztól szerezték, aki Monroe haját vágta a történelmi alkalom előtt. Fortner azonban elárulta, hogy a Lilly Dache szépségszalonból származó nyugta alapján Kenneth Battelle fodrász volt az, aki Monroe frizuráján dolgozott aznap.

Mindezek értelmében hitelességét vesztheti az ajándékba adott emléktárgy, viszont a múzeum kiáll a saját igaza mellett. Állításuk szerint a gyűjteményükben található összes hajminta hitelesített — olvashatjuk a Screen Rant cikkében. A továbbiakban nem tudni, kinek van igaza, az viszont biztos, hogy az ügy nem ér véget ezen a ponton.

Nyitókép: Profimedia