III. Károly király

Vajon Károly a Buckingham-palotába fog költözni? A szakértő válaszol!

Az elmúlt hónapokban számos változás történt a királyi rezidenciák tekintetében, és sokan azt találgatják, hogy vajon Károly beköltözik-e a Buckingham-palotába.


A szakértők közül sokan arról beszélnek, hogy a brit uralkodónak be kellene költöznie az ikonikus londoni királyi rezidenciába, a Buckingham-palotába, hátrahagyva szeretett otthonát, a Clarence House-t. Károly azonban állítólag csupán irodaként használja a helyszínt.

Dr. Tessa Dunlop királyi szakértő azonban úgy véli, hogy Károlynak és Kamillának egyáltalán nem szükséges beköltözniük a „belvárosba”, amint a Buckingham felújítása befejeződik.

Ez is érdekelhet: Lionel Richie Károly király titkos tehetségéről beszélt

A királyi történész a Mirrornak így nyilatkozott:

A válás és egy szerettünk halála után, úgy tűnik, a legstresszesebb dolog, amit tehetünk, az a költözés. Királyunk már túl van az első kettőn, miért is kérdés, hogy a harmadikat is el kell viselnie?

Dr. Dunlop szerint a költözés nem lenne praktikus a királyi pár számára.

Károly világossá tette, hogy nem akarja hivatalos londoni rezidenciáját, a Clarence House-t a hatalmas, nem praktikus Buckingham-palotára cserélni. Nem is szabad elmerülnünk a király költözésének gondolatában, függetlenül a világ leghíresebb címéhez fűződő romantikus asszociációktól. Ha egy modernebb, funkcionálisabb királyi családot akarunk, nem várhatjuk el egy 74 éves „nagypapa" királytól, hogy a 20 éves otthonából egy 775 szobás palotába költözzön

– tette hozzá Dunlop.

Forrás: Marie Claire UK

Kép: Getty Images / Victoria Jones - WPA Pool