Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének máris új titulusa lett

II. Erzsébet királynő halála után fia, Károly herceg kerül a trónra, ami azt jelenti, hogy a brit királyi család némelyik tagjának szintén új titulusa lett. Többek között Vilmos hercegnek és feleségének, Katalin hercegnének is.


Károly herceg irodája a Clarence House-ban megerősítette, hogy a néhai uralkodónő fia III. Károly király néven uralkodik a továbbiakban. Mivel a hagyományok szerint a walesi hercegi címet az öröklési sor első helyén álló személy viseli, így valószínűleg Vilmos herceg kapja majd ezt a titulust. A cambridge-i hercegi pár már meg is változtatta közösségimédia-oldalainak a nevét.

Korábban Cambridge hercege és hercegnéje néven lehetett megtalálni őket, most már viszont Cornwall és Cambridge hercege és hercegnéjeként. Károly király a történtek előtt Wales hercege volt, felesége, Kamilla pedig cornwalli hercegné. Azért nem lehetett walesi hercegné, mivel Diánát életében annyira széles körben ismerték ezzel a címmel.

A halálhír bejelentése előtt az újdonsült király és a hitvesi királyné Skóciában tartózkodtak, mivel korábban értesítették őket II. Erzsébet állapotáról. Vilmos herceg Balmoralba utazott András herceggel, valamint Eduárd herceggel és Zsófiával, Wessex grófnőjével. Katalin hercegnének Windsorban kellett maradnia, hogy gyermekeit elhozza az iskolából.

Károly király a kiadott nyilatkozatában így számolt be a történtekről:

„Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagjának."

Forrás: Marie Claire