Panama

3 ország, ahol a külföldiek imádnak élni

Az Internations Expat Insider nevű riportja összeállította azon országok listáját, ahol a külföldiek a legjobban szeretnek élni. A vizsgálat 12 000 külföldi bevonásával történt, és 56 szempont alapján rangsorolták a legjobb országokat a megélhetési költségektől a lakhatáson át a nagysebességű internet elérhetőségéig. Az alábbi cikkben 3 olyan országot sorolunk fel, amelyek az élmezőnyben végeztek.


Mexikó idén is az első helyet szerezte meg, ami nem meglepő, hiszen 2014 óta minden évben az első ötben végzett. Az ország az első helyen áll a beilleszkedés megkönnyítése-index és a helyi barátságosság alkategóriában, sőt, a megkérdezettek szerint a barátkozás is igen egyszerű.

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a vizsgálatban résztvevő külföldi állampolgárok 75%-a mondta azt, hogy itt könnyű barátokat szerezni, míg az világátlag csak 43%.

Bár a mexikói bürokrácia kihívást jelenthet sokaknak, azonban a könnyen megszerezhető tartózkodási engedély, és a kedvező vízumszabályok kárpótolják az ideérkezőket.

Ez is érdekelhet: Közzétették a legnaposabb európai úti célok listáját – ez az ország dominált

A külföldiek kifejezetten szeretik a spanyol tartózkodást, ami elsősorban az ország kultúrájának és az éjszakai életének, a kikapcsolódási és szabadidős lehetőségeknek, valamint a mérsékelt éghajlatának és az időjárásának köszönhető.

Bár az ország déli és északi része jelentősen eltér, a hőmérséklet általában enyhe és kellemes. Az olyan városok, mint Valencia és Malaga például évente több mint 300 napsütéses nappal büszkélkedhetnek, és az átlaghőmérsékletük 18 Celsius-fok

– mondta Patricia Palacios, az España Guide társalapítója.

Mindezek mellett kiemelték a Nyugat-Európához képest visszafogottabb árakat, és a helyiek kedvességét és segítőkészségét is.

Meglepő módon Panama végzett a harmadik helyen, ami a könnyű vízumszerzés, a kedves fogadtatás, és a kellemes éghajlatnak köszönheti az előkelő pozíciót.

Mindezek mellett Panamában is bevezették a digitális nomád vízumot, amelynek itt az egyik legbarátibb a havi díja.

Az Internations felmérése továbbá azt is megállapította, hogy a legtöbb külföldi szerint Panamában könnyű lakást találni, és megfizetni azt.

Forrás: BBC

Kép: Shutterstock