leonardo dicaprio

Újonnan felfedezett fafajtát neveztek el Leonardo DiCaprio után

Nem elég, hogy legújabb filmje, a Ne nézz fel! rekordokat döntöget a Netflixen, most még egy angol tudós egy újonnan felfedezett fát is elnevezett a híresen elkötelezett környezetvédő színészről.


Hosszú évek óta Leonardo DiCaprio a leghangosabb környezetvédő aktivista Hollywoodban. Egy londoni tudós most úgy döntött, viszonozza a színész által erre a célra elköltött dollármilliókat azzal, hogy egy általa felfedezett új fajt nevez el róla.

green grass field under white cloudy sky during daytimePhoto by Evie Fjord on Unsplash

A gyönyörű üvegházáról ismert londoni Royal Botanic Gardens of Kew egy tudósa egy az afrikai Kamerunban élő, veszélyeztetett fafajtának hivatalosan az "Uvariopsis dicaprio" nevet adta, melyet a köznyelvben csak Leo fának hívnak, és egy alacsony örökzöld, mely az ylang-ylang családjába tartozik.

A Kew-nál dolgozó Dr. Martin Cheekelmondta, hogy azért nevezték el az Oscar-díjas színészről, mert

"Úgy gondoljuk, hogy nélkülözhetetlen szerepet játszott a fakivásások megállításában az Ebo erdőben."

A színész a közösségimédia-platformjain is több alkalommal beszélt az Ebo erdő védelmének fontosságáról. Legújabb, a Netflixen látható filmjében is egy környezetvédőt alakít, a készítők a filmet figyelemfelhívásnak szánták a klímaváltozás veszélyével kapcsolatban. A Ne nézz fel! igazi sztárparádét vonultat fel, Leo mellett Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill és Ariana Grande is szerepel benne.

A Ne nézz fel! trailere:

Nyitókép: GettyImages