Ezen a luxuskörúton a legkényelmesebb körülmények közt járhatjuk be az Egyesült Királyságot

Ezen a luxuskörúton a legkényelmesebb körülmények közt járhatjuk be az Egyesült Királyságot

A road tripek általában a felfedezésről, és nem a luxusról szoktak szólni. Ez az új út azonban bebizonyítja, hogy ötvözhetjük a kettőt, és a lehető legkényelmesebb körülmények közt fedezhessük fel Nagy-Britannia tájait.


Az Iconic Luxury Hotels és a Luxury Vacations UK fogott össze egy új, nagyszabású program megszervezéséhez, melynek keretei között az Egyesült Királyság legfontosabb turistacélpontjait és látványosságait lehet luxuskivitelben felfedezni. A fantasztikus kalandot Iconic Road Tripnek nevezték el, és egy egyedülálló lehetőséget nyújt igényes utazók számára.

„Egy nagyon átgondolt kalandot akartunk összeállítani, amely lehetővé teszi vendégeink számára, hogy felfedezzék és megtapasztalják az angol vidék legjavát, és néhány meglepetéssel is megörvendeztessük őket útközben"

— olvashatjuk a Robb Report cikkében a szervezők szavait.

A tíznapos, irányított barangolás természetesen London szívében kezdődik, ahol az érdeklődők a város olyan legismertebb épületeit járhatják be, mint a Westminsteri apátság vagy a Szent Pál-székesegyház. De a megállók közt van a Windsori kastély és a Salisbury székesegyház is, Sussexben pezsgőkóstolás a program, a Jurassic-parton pedig a föld geológiai csodáin ámulhatnak a szerencsések. Ezenkívül Wales ősi kastélyai, a Cotswolds híresen kedves házikói és több UNESCO világörökségi helyszín is szerepel még a listán.

Az i-re a pontot természetesen a luxusszállodák teszik fel, ahol kipihenhetjük a sok sétát és nézelődést. A listán szerepel többek közt a The Mayfair Townhouse, a 11 Cadogan Gardens és a nagyszabású Cliveden House is – ebben a palotának is beillő hotelben töltötte Meghan Markle az esküvője előtti éjszakát.

Nyitókép: Ben Guerin/Unsplash