Az olaszországi Sambuca di Sicilia falu látképe

Ez a város két szerencsésnek egy hónapos luxusüdülést kínál

Művészek jelentkezését várják, hogy egy hónapot tölthessenek a Sambuca Di Siciliában.

Aki művészi tehetséggel megáldott, és szeretne egy hónapot elmerülni Olaszország szépségében, ráadásul ingyen, annak most nagy szerencséje lehet. A nyugat-szicíliai kisváros, Sambuca Di Sicilia két szerencsés művésznek kínál luxusszállást, ingyenes étkezést és költőpénzt, hogy teljesíthessék minden kreatív vágyukat ezalatt az idő alatt.

A szerencsés nyertesek két gyönyörű, konyhával, irodával, nappalival és erkéllyel felszerelt lakásban élhetnek majd szomszédokként, amelyek egy lenyűgöző tóra és az ősi arab erődre néznek. Minden művésznek 1700 font (760 ezer forint) honoráriumot fizetnek, valamint 1000 font (kb. 450 ezer forint) keretet, amelyet a műalkotásukhoz szükséges anyagokra és eszközökre költhetnek. Mindez az ingyenes étkezésen és a helyi személyzet útmutatásán felül.

Giuseppe Cacioppo polgármester elmondta, hogy az ingyenes egy hónapos tartózkodásért cserébe a művészeknek arra kell felhasználniuk az időt, hogy egy művet készítsenek, amelyet a városnak adományoznak.

Bármit alkothatnak, ami inspirálja őket, feltéve, hogy aztán a sikátorokban a városi táj részeként vagy a városi múzeumunkban helyezik el.

Ideális esetben utcai installációk, festmények és szobrok illenének a legjobban Sambucába, mivel a polgármester a várost megszépítő műalkotásokra vágyik, de más művészeti formákat, például performanszokat vagy költészetet is szívesen látnának.

Egy ilyen lenyűgöző környezetben és egy ilyen történelmileg gazdag városban ez nem hangzik túl nehéznek. A várost i.sz. 830-ban alapították, és a gabonatermesztés története miatt „Szicília pajtájának” is nevezik, és a régi malmok még ma is tésztát és kenyeret termelnek.

A felhívásra szeptember 11-ig várják a jelenkezést.

(Time Out)

Nyitókép: Shutterstock