A Magyar népmesékből készül számítógépes játék

A Magyar népmesékből készül számítógépes játék

Rábel Katalin ötletének és a Sugarpunch Games csapatának köszönhetően hamarosan szélesebb körben is megismerhetik a Magyar népmeséket.

A Behind the Beyond névvel ellátott – point and click típusú – kalandjáték gyermekkorunk jól ismert népmeséinek vizualitását kapja, mely nem csupán látványban, de történetében is hasonlítani fog a Szabó Gyula narrációjával készült elődjéhez.

A játék sztorijának főszereplője a család legkisebb tagja, Jánoska lesz, aki elhagyja szülői házat, hogy felfedezze a királyság kincseit. Útja során különböző kalandokba és vicces helyzetekbe keveredik, de nem kerülik el őt a misztikus lények sem.

Jánoska egy fejleszthető karakter lesz: a játékos dönti el, hogy a főszereplő mely tulajdonságait – erős, ügyesség és báj – szeretne erősíteni. A történet a felhasználó döntései alapján halad előre.

Bár Rábelt ötletével több helyről is elutasították, nem adta, jelenleg is a Kickstarteren kampányol csapatával.

A Behind the Beyond képi világa a mai kornak megfelelő, mégis az idén elhunyt Jankovics Marcell által megalkotott mesevilágot idézi, a zenéről pedig a Kerekes Band gondoskodik majd.

A játék szinkronja várhatóan angol lesz, de magyar felirat készül hozzá. Pontos megjelenési dátum egyelőre még nincs, Steamen azonban már most kívánságlistára rakhatjuk a játékot.

Forrás: Leet