Harry herceg és Meghan Markle a One Young World Summit eseményén

Testbeszédszakértő erre jött rá Harry herceg mozdulatából Markle beszéde alatt​

A sussexi hercegné nemrég a One Young World Summit eseményén tartott beszédet, ami kifejezetten az ő nagy pillanata volt. Harry herceg ennek tudatában próbálta támogatni feleségét. Testbeszéde azonban kicsit másról árulkodott, Markle mozdulatai pedig szintén érdekes dolgokra utaltak.


Harry herceg felesége — a Marie Claire cikke szerint — már régóta a szervezet egyik támogatója és tanácsadója, így nem csoda, hogy európai turnéjukat az ő eseményükkel indították. Ez volt a nagy alkalom arra, hogy Markle tündököljön, ez pedig a hercegi pár testbeszédén is jól látszódott.

A terembe való belépésükkor Harry kicsivel hátrébb helyezkedett el szerelménél, így a hercegné dominanciát és magabiztosságot sugárzott. A férj ezzel szemben támogatásáról tett tanúbizonyságot. Némely királyi rajongó rosszallását fejezheti ki ezzel a szokatlan dinamikával kapcsolatban, viszont a külső szemlélők boldogan láthatják, hogy ilyen odaadó partnerei egymásnak.

„Meghan nagyon jó szónok, és egyértelműen tapasztalt abban, hogy elöl és középen álljon. Tagadhatatlan, hogy a beszéde lenyűgöző volt, bár úgy tűnt, mintha a mosolya begyakorolt lett volna, és időnként kevésbé látszott őszintének.

Ez lehetett Meghan kísérlete arra, hogy elfedje belső érzelmeit, esetleg az idegességet, amit abban a pillanatban érzett, ahogy az emberek hajlamosak erre, amikor reflektorfényben vannak”

— mondta Darren Stanton, testbeszédszakértő.

Meghan Markle a One Young World Summit esem\u00e9ny\u00e9n

Fotó: Getty

Megjelenéséhez Markle kölcsönvehetett egy praktikát Katalin hercegné könyvéből — Book of Dressing for the Occasion —, hogy a megfelelő öltözéket válassza. Mivel tudta, hogy a színpad közepén áll majd központi pozícióban, így vörös ruhába bújt.

A hercegné egy gyönyörű tűzpiros nadrágkosztümöt választott a fenntartható Another Tomorrow nevű márkától. Ez a szín nagyon erőteljes, így azt jelképezi, hogy viselője magabiztos, valamint a kifejezni kívánt gondolkodásmódot is kihangsúlyozza.

Harry herceg ezzel szemben nem tűnt teljesen nyugodtnak. Babrált a kezével és igazgatta a zakóját. Ezek mind olyan póttevékenységek, melyeket az emberek önbizalom-erősítésre alkalmaznak. A szakértő így nyilatkozott a királyi személy magatartásáról:

„Amikor Meghan gesztikulált Harry felé, láttuk, hogy Harry egy hamis mosolyt villantott, ami arra utalt, hogy a belső érzelmei nem álltak összhangban azzal, ahogyan próbálta magát megjeleníteni.”

Ez valószínűleg annak a stressznek tudható be, amit a hibákra és a gyengeség jeleire ugró szempárok sokasága okozott.

Nyitókép: Getty