Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle szerint ez okozta a legtöbb problémáját a királyi családban​

A királyi család mindennapjaiban rengeteg olyan szabály van, melyek még sokszor az angolok számára is idegennek, furcsának hatnak. Milyen lehet akkor egy külföldinek, aki beházasodik a hercegek és hercegnék közé? Meghan Markle szerint egy konkrét ok miatt volt nehéz számára a beilleszkedés.


Amikor Meghan Markle amerikai színésznő beházasodott a brit királyi családba, az események nem zajlottak konfliktusmentesen. Több belső viszály után a sussexi hercegi pár elhagyta az Egyesült Királyságot, majd új életet kezdtek az amerikai kontinensen. Ezzel hátat fordítottak címüknek, valamint a monarchia hagyományainak is.

A kilépésük óta már évek teltek el, a családtagokkal pedig még mindig feszült a viszonyuk. Vilmos hercegékkel a közelmúltban megpróbáltak békét kötni, éppen ezért meghívták a cambridge-i herceget és családját Lilibet Diana első születésnapi bulijára.

Katalin hercegnéék nem vettek részt végül az ünnepségen, indokaikról pedig egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Sok tényezőt fel lehet sorolni azzal kapcsolatban, miért nem sikerült beilleszkednie Markle-nek, azonban neki is megvan a saját véleménye a legfőbb problémáról. A The Cutnak adott új interjújában Sussex hercegnéje arról vallott, milyen volt számára a hirtelen átmenet Hollywood és a Buckingham-palota között.

Meglátásai alapján a legfőbb probléma abból adódott, hogy amerikai származású, éppen ezért az élethez, a családhoz, valamint a karrierhez való hozzáállása is különbözik a királyi családétól. Munkáját sokszor minden más elé helyezte. A Marie Claire cikkében Allison P. Davis így vélekedett erről a helyzetről:

„Ez a bizonyos fajta nagyon amerikai ambíció egyszerűen nem igazán összeegyeztethető azzal, hogy hercegné legyen.”

Markle azt is megjegyezte, hogy férjével együtt minden lehetséges nemzetközi királyi turnét elvállaltak annak idején, hogy ne töltsenek túl sok időt az Egyesült Királyságban, ahol folyamatosan üldözte őket a sajtó. Összességében tehát a költözés és az elszakadás megadja a párnak azt a szabadságot és kiteljesedési lehetőséget, amire szükségük volt.

Nyitókép: Getty