A dubaji Jövő Múzeuma

Megnyílt Dubajban az elképesztő kinézetű Jövő Múzeuma

Dubaj legszebb látványossága csúcstechnológiában is az élen jár.


A dubaji Emirates Towers mellett található múzeum a jelenleginél ötven évvel későbbi jövő világába nyújt bepillantást, bemutatva és megjósolva, hogy a következő generációs megoldások – a mesterséges intelligenciától a kiterjesztett valóságig és a potenciális veszélyek azonosításáig – hogyan tehetik jobbá és forradalmasíthatják az emberiséget.

„Ez egy építészeti és mérnöki csoda, amely magabiztosan lépést tart a múlt és a jövő között, és fejlett technológiát alkalmaz a hagyományos művészeti formákhoz"

– idézi a múzeum megnyitóján elhangzottakat a New York Post.

Az üvegszálas és rozsdamentes acélvázból készült fejlesztést a Killa Design építésziroda tervezte, és a National Geographic már most a világ 14 legszebb múzeuma között tartja számon.

Őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek elnökhelyettese és miniszterelnöke, valamint a Dubaj Emírség uralkodója azonban még egy lépéssel tovább ment, és egy tweetben „a föld legszebb épületének” nevezte.

A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei amelyek különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára. Három emeleten kiállítások találhatók – a világűr erőforrásainak fejlesztésére, az ökoszisztémákra és a biomérnökökre, valamint az egészségre és a jólétre összpontosítva, míg egy másik szinten olyan közeljövő technológiáit mutatják be, amelyek célja a világ forradalmasítása azáltal, hogy megbirkózik a kihívásokkal olyan területeken, mint az egészségügy, a víz, az élelmiszer, a közlekedés és az energia.

A legfelső emelet a gyerekeknek szól, hogy a maguk módján fedezzék fel és oldják meg a kihívásokat, hogy „jövőbeli hőseinkké” váljanak.

„A Jövő Múzeuma egy „élő múzeum”, amely folyamatosan alkalmazkodik és átalakul, mivel maga a környezete folytonos és ismétlődő változást idéz elő kiállításaiban és látnivalóiban”

– mondta el Mohammad Al Gergawi, a Dubai Future Foundation ügyvezető igazgatója.