Pierce Brosnan

Pierce Brosnan törvényt sértett, kérdéses, megússza-e

Pierce Brosnan nem enged a szövetségi kormánynak, és harcol a két vád ellen, miszerint a Yellowstone Nemzeti Park tiltott területén túrázott.


A színész nem vallotta magát bűnösnek két illegális túrázás vádjában, miután beidézték, mert állítólag a wyomingi park „kényes" forró forrásvidékére tévedt. A bíró helyt adott Brosnan kérésének, hogy töröljék az első bírósági megjelenését, és február 20-ra tűzte ki a virtuális tárgyalást.

A hatóságok múlt hónapban beidézték a színészt, mert állítólag november 1-jén letért a Mammoth Hot Springs közelében lévő ösvényről − több lezárást is megszegve.

Brosnan olyan fotókat posztolt, amelyek a tiltott területről származnak. Egyébként Wyomban forgatta az új westernjét, a The Unholy Trinityt (A szentségtelen szentháromság) című filmet, ezért járt a közelben.

Pierce Brosnan

Fotó: Getty Images

A forró források nem véletlenül tiltottak a turisták számára: akár évekig is eltarthat, amíg kijavítják őket, ha megsérülnek − nem is beszélve azokról az emberekről, akik meghaltak, mert beleestek a forró/savas forrásokba.

Colin Nathaniel Scott csak egy példa erre. Ő a hatóságok szerint feloldódott a medence vizében, miután 2015-ben lemerészkedett az ösvényről.

Ha bűnösnek találják, Pierce 5000 dolláros (1,7 millió forint) pénzbírságot kaphat, vagy akár hat hónap kemény börtönt is.


Forrás: TMZ

Nyitókép: Getty Images