Egy férfi és egy nő borral koccint egymással

Virtuális valóság és hármas kapcsolat — ilyen lesz a randizás jövője

Mi lesz a randizás jövője? Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy az applikációk a szerelem keresésének elsőszámú helyévé váltak. Szakértők szerint a további évtizedekben ez egyre jellemzőbb lehet, illetve számos furcsa változás is következhet ezen a területen.


Paul Brunson, a párkapcsolati tudományok szakértője egyrészről megjegyezte, hogy a randizás a jövőben sokkal jobban az online térbe húzódik majd. Egészen pontosan a virtuális valóságba, ahol az otthonunk kényelmében „mozdulhatunk ki” partnereket keresni. Bár már most is vannak hasonló oldalakra próbálkozások, azért ez még a jövő témája lesz.

Emellett az általános párkapcsolati modell is nagy változáson mehet át. Hope Flynn — a Feed Me Female platform társalapítója — azt mondja, hogy a három személyből álló szerelmi kapcsolatok sokkal elterjedtebbek lehetnek a következő évtizedekben. Ezt az angol szlengben throuple-nek nevezik.

„A throuple egy kiegyensúlyozott, konszenzusos és elkötelezett kapcsolat három ember között, nem tévesztendő össze a nyitott kapcsolattal. Ez nem a féltékenyeknek való, mivel a kapcsolat minden elemén egyenlően osztoznak, beleértve a szexet, az életvitelt és a gyerekeket is”

— olvashatjuk az Independent cikkében Flynn szavait.

A randi programok tekintetében is lehet egy kis csavarra számítani. Mivel a Z generáció tagjai minden korábbinál kevesebb alkoholt fogyasztanak, így a romantikus italozások ideje lejárt. A mai fiatalok nagyobb arányban döntenek a teljesen alkoholmentes életmód mellett, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a száraz január világszerte népszerű kezdeményezés lett.

Erről a különleges hónapról és a hosszútávú józanság megtartásáról itt lehet részleteket olvasni.

Milyen társkereső oldalak lesznek népszerűek?

A Tinder az egyik legelterjedtebb randi app, de messze nem az egyetlen. Az emberek a mai világban már tisztában vannak azzal, hogy mire is vágynak egy párkapcsolattól. Éppen ezért a platformok ezekhez igazodnak majd. Van külön olyan oldal, melyre kutyatartók regisztrálhatnak, illetve olyanok is, ahova könyvmolyok.

Egy f\u00e9rfi Tinderen keres p\u00e1rkapcsolatot

Fotó: Shutterstock

Végezetül pedig a nagy globális események azok, melyek kihatással lehetnek az emberek romantikus életére. A világjárvány és a háborús helyzet mindenki gondolkodását megváltoztatta. Kevesebbet hezitálnak, ha ki akarnak szállni egy viszonyból, valamint hamarabb lépnek új szintekre — összeköltözés, házasság, stb. —, ha komolyan gondolják a kapcsolatot.

Nyitókép: Shutterstock