Kilátás repülőgép ablakából a szárnyra és a felhőkre

Így spórolhatunk a repülőjegyen

Összegyűjtöttünk néhány trükköt, amivel rengeteget spórolhatunk a repülőjegyen.

Az olcsó repülőjegyekre szakosodott Scott's Cheap Flights közzétett egy útmutatót arról, hogyan választhatják ki az utasok a legolcsóbb repülőjegyeket. Mutatjuk a tippeket a vince.hu cikke alapján.

Rugalmasság

A legfontosabb dolog, ha pénzt spórolnánk a repülőjegyeken, az a rugalmasság, akár az utazás időpontja, akár az úticél tekintetében. Érdemes olyan szolgáltatásokat használni, mint a Google Flights vagy a Skyscanner, ahol biztos a legjobb repülőjegyekkel találkozhatunk. Ha már előre eldöntjük, pontosan hova és mikor akarunk utazni, akkor a lehetőségeink az olcsó repülőjegy iránt 95 százalékkal csökkenni fognak.

Nem mindegy, melyik weboldalon keresünk

Kulcsfontosságúak a repülőjegy-kereső weboldalak. Ilyen a már említett Google Flights és Skyscanner, de a Priceline és a Momondo is jó választás lehet. Az utazók az ilyen weboldalakon még különböző árriasztásokat is beállíthatnak, hogy értesítést kapjanak, ha az árak csökkennek.

Legolcsóbb napok

Jellemzően a kedd, a szerda és a szombat a legolcsóbb nap a héten, míg a péntek és a vasárnap általában a legdrágább. Jobban járunk tehát, ha inkább szombat kora reggel repülünk el, mint ha pénteken.

Kerüljük a csúcsidőszakot

Érthető, hogy a főszezonban és az ünnepeken az egekbe szöknek a jegyárak, ezért érdemes ezeken az időszakokon kívül utazni, vagyis a június közepétől augusztus közepéig tartó nyári időszakon és a nagy ünnepeken túl, beleértve a karácsonyt és a szilvesztert is. Persze, azért ezekben az időszakokban is lehetségesviszonylag olcsón utazni, de ehhez jó előre le kell foglalni a jegyünket általában.

Használjuk ki a legolcsóbb időszakot

A Scott's Cheap Flights szakértői szerint nincs olyan időpont, amikor az utazók garantáltan nagyszerű ajánlatokat találnak, ehelyett inkább a „Goldilocks Windows"-t emelik ki, vagyis azokat az időszakokat, amikor a legvalószínűbb, hogy olcsó járatokat találunk.

Belföldi járatok esetében a legjobb időpont a foglalásra általában az utazás előtti 1-3 hónap, a nemzetközi utak esetében pedig 2-8 hónappal korábban érdemes jegyet foglalni. Ha az utazásunk csúcsidőszakra esik, akkor adjunk hozzá néhány hónapot ezekhez az ablakokhoz. Ha ezen kívül utazunk, valószínűbb, hogy még az induláshoz közel is találni jó ajánlatot, az árak általában az indulás előtti utolsó egy-két hónapban ugranak meg, ezért nem érdemes addig várni.

A Scott's Cheap Flights a múlt hónapban közzétett jelentésében megállapította, továbbra is az olcsó repülőjegyek korszakát éljük, a turistaosztály árai még mindig történelmi mélységekben vannak. Ha tehát lemaradnánk valamiről, 2022-ben még számos esélyünk lesz arra, hogy találjunk magadnak egy másik nagyszerű ajánlatot!

Nyitókép: Shutterstock / BABAROGA