Egy Rolex-óra.

Egy rejtélyes bűnbanda az emberek csuklójáról lopja le a Rolexeket

Még ha a jelentések szerint a Rolexek ára csökken is a másodlagos piacon, a legtöbbet még mindig jóval a kiskereskedelmi áruk felett lehet eladni – és a tolvajok egyre inkább ráéreznek a jelenségre.


Az év elején a „Rolex Rippers" néven ismert női banda a Rolexet viselő gazdag férfiakat vette célba, és egy rejtélyes trükköt alkalmazva rabolta el tőlük az értékes ékszereiket.

Januárban több mint 30 közel azonos lopást jelentettek, most pedig egy új rablássorozat folyamán a kaliforniai Bay Area lakosainak csuklójáról szedik le a Rolexeket.

A bűncselekmények többek között Oakland, Walnut Creek, San Leandro és Danville városokban történtek az elmúlt hónapokban. Csak Oaklandben több mint 20 bejelentés érkezett arról, hogy fegyveres elkövetők Rolexeket bitoroltak el.

Múlt héten azonban az oaklandi rendőrség sajtóközleményt adott ki a Facebookon, amelyben bejelentette, hogy a hatóságok letartóztattak két gyanúsítottat a bűncselekményekkel kapcsolatban, miután több házkutatási parancsot adtak ki Oaklandben, valamint a Bay Area közeli városaiban. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és két lőfegyvert, valamint egy Rolexet találtak, amelyeket a bűncselekmények során lopottnak nyilvánítottak.

A letartóztatásokról szóló jó hír ellenére az OPD arra figyelmeztetett, hogy a helyieknek továbbra is ébernek kell maradniuk, mivel a környéken továbbra is történhetnek rablások. Azt is tanácsolták, hogy ha valaki a rablók célpontjává válik, ne próbáljon ellenállni a még mindig szabadlábon lévő tolvajoknak, mivel a bűnözőknél állítólag fegyver van és rendkívül veszélyesek.

A legbiztonságosabb persze az, ha a lakosok egyelőre otthon, a páncélszekrényben tartják a Rollie-jukat.

Nyitókép: Unsplash

Forrás: Robb Report