A Rolls-Royce Phantom Oribe típusa

Ilyen egy luxusutazás Rolls Royce-szal a Hamu és Gyémánt újságírói szerint

A Hamu és Gyémánt újságírói kipróbálták, milyen egy Prága-Budapest körutazás luxus módra, Rolls Royce-szal.

A munkatársak szerint egy Rolls-Royce olyan, mint egy jelentős szépirodalmi mű: az élvezheti ki igazán, aki valamennyi rétegét megértette, a szépsége mellett érdemes néhány információval is rendelkezünk az autóról.

A Rolls-Royce öt alapmodellje (Phantom, Ghost, Cullinan, Wraith, Dawn) és azok különkiadásai (Phantom Extended, Ghost Extended, Black Badge) szinte minden részletükben személyre szabhatók, de a számos variáció mind ugyanazt a szuperluxus élményt nyújtja az utasának.

Méltóságteljes mozgásuk leginkább a hajókéra emlékeztet, belül szuper csendesek, ráadásul a kényelmet is maximális fokon szolgálják, az ülésbe épített masszázsfunkciónak vagy a puha szőnyegnek köszönhetően.

De vajon melyik Rolls-Royce illik hozzánk a leginkább az öt típus közül?

  • PHANTOM: ha a Rolls-Royce-ok olyanok, mint a hajók, ez a modell egy óceánjáró – hatalmas és erős. A Phantomra jellemző leginkább, hogy sofőrös autó, azaz általában nem a tulajdonosa, hanem egy hivatásos sofőr vezeti.
  • GHOST: kisebb, mint egy Phantom, de ezt csak vezetve lehet megérezni, 2,1 m-es szélességével és 5,5 m-es hosszúságával ugyanis meglehetősen tekintélyt parancsoló kívül és belül is. A legnépszerűbb Rolls-Royce-modell, ami a legváltozatosabb kivitelezésekben létezik.
  • CULLINAN: a márka első SUV modellje, amely elölről elegáns, hátulról vagány, és nem ismer lehetetlent, akár városban, akár terepen kell teljesítenie. Ha terepen járunk, és szép tájat látunk, bármikor megállhatunk vele egy rögtönzött piknikre, ugyanis a csomagtartójában két kihajtható széket és egy asztalt találunk.
  • WRAITH: a Rolls-Royce család kétajtós grand tourer tagja, amely dinamikus sziluettjéről és sportos természetéről híres. 624 lóerős 6,6 literes V12-es duplaturbós motorja, ha megindul mindenkit izgalomba hoz, ezért ebben az autóban mindenképp érdemes a volán mögé ülni.
  • DAWN: ha a Rolls-Royce-ok allegorikus alakja, a Spirit of Ecstasy életre kelne, minden bizonnyal egy Dawnt választana magának, a kétajtós kabriót ugyanis a szabadság szerelmeseinek tervezték. Ugyanazt a motor kapta, mint a Wraith, így nemcsak szép, hanem gyors is.