Mallorca

Ez a spanyol sziget lehet a világ legjobb nyaralóhelye több szempontból is

Hova érdemes utazni idén? Hol van a világ legjobb nyaralóhelye? A Tripadvisor most megállapította, hogy Spanyolország egyik szigete lehet idén a legbölcsebb választás nyaralásra. Íme minden, amivel el lehet ott ütni az időt!


Mallorcát, Spanyolország egyik lenyűgöző szigetét választották hivatalosan is az egyik legjobb nyaralóhelynek 2023-ban. A Tripadvisor szerint mindent megtalálható ott, amire igényünk lehet egy nyaralás során. Ebbe beletartoznak a természeti látványosságok, a csodaszép, homokos strandok, illetve a túralehetőségek is, melyekből szinte lehetetlen kifogyni.

A legtöbb utazó azért választja Mallorca partjait, hogy a napsütéses időkben a strandokon fürödjön és pihenjen. Erre bőven van lehetőség, hiszen számos gyönyörű szakaszt találhatnak ott a kikapcsolódni vágyók. Mindezek mellett érdemes megjegyezni, hogy kisgyermekes családok számára is ideális lehetőségeket biztosítanak a helyi strandok.

A legmelegebb időszak Mallorcán augusztusban van. Akkor akár 30 fok körüli hőmérsékletre is lehet számítani, a strandolók pedig 10-11 órán keresztül is élvezhetik a nappali órákat.

Másik tökéletes programlehetőség ezen a spanyol szigeten, az a túraútvonalak bejárása. A Serra de Tramuntana-hegység például a sziget északnyugati partvidékén húzódik. Az a hegyvonulat az UNESCO világörökség részét képezi, kirándulók számára pedig kiváló célpontokat biztosít.

Nem szabad elfelejtkezni a környező vizeken elterülő lakatlan szigetekről sem. Milyen növény- és állatvilág rejtőzik rajtuk? Ezeket könnyen ki lehet deríteni egy-egy csoportos túra keretin belül, ahol az idegenvezetők minden érdekességet elmesélnek és megmutatnak. Egy teljesen új világ tárulhat a szemünk elé egy ilyen alkalmon.

Mallorcán belül számos barlangot is felfedezhetnek a turisták, melyekbe szintén túravezetők kísérik le az érdeklődőket. Az egyik ilyenben az emberek például megtekinthetik a világ egyik legnagyobb földalatti tavát is.

Íme tíz látványosság, amit nem szabad kihagyni Mallorcán:

Nyitókép: Unsplash/DJ Nick Otronic

Forrás: Express