Fiatal pár egy telefont néz a konyha asztalnál ülve

Szerelem vagy barátság? 4 jel, ami segítenek rájönni, hol tart a kapcsolatod

A szerelem és a szeretet között vékony határ húzódik, amit sokszor már nehéz is megállapítani. Valószínűleg mindannyian voltunk már legalább egy olyan kapcsolatban, amiben a párunkat már sokkal inkább a barátunknak éreztünk, mintsem a szerelmünknek. De hogyan deríthetjük ki biztosra, hogy szerelem vagy barátság van köztünk? Íme 4 jel, ami segít eldönteni.1. Nincs közös jövőkép

Ha már évek óta együtt vagytok, akkor természetes, hogy elkezdtek a közös jövőn gondolkozni. De ha ez a kép nem jön könnyedén, sőt elképzelhetetlennek látjuk a közös jövőt a párunkkal, akkor valószínűleg nincs is jövőnk vele. Talán ennek az az oka, hogy jobb lenne barátnak, mint partnernek egy életen át.

2. Szereted, de nem úgy

Amikor érzed, hogy szereted a párodat, de nem úgy, ahogyan az ismerőseid szeretik a szerelmüket, akkor tudhatod, hogy itt csak baráti szeretetről van szó. Ha nincs meg már a vonzalom, se a szerelem, akkor már csak barátok vagytok.

3. Utálsz együtt élni vele

Ha már régóta együtt éltek és már nem bírod őt elviselni, az komoly gondot jelez. Ilyenkor már általában nem arról van szó, hogy össze kell szoknotok és el kell fogadnotok egymás furcsaságait, hiszen ezen a szakaszon már túl vagytok. Itt inkább az a baj, hogy romantikusan már nem vagytok kompatibilis élettársak.

4. Nem bújtok már ágyba

Persze minden kapcsolat hullámzó és vannak szárazabb, összebújás mentes időszakok. De a párok ilyenkor foglalkoznak a szexualitással és megtesznek mindent azért, hogy kikeveredjenek ebből az időszakból. Ha ti viszont nem is akarjátok megoldani, mert teljesen jó így nektek, akkor már csak barátok vagytok.

Nyitókép: Sutterstock

(YourTango)