Íme, a világ leggazdagabb emberei kontinensenként

Íme, a világ leggazdagabb emberei kontinensenként

Elon Musk vagyona meghaladta a 300 milliárd dollárt, ezzel pedig ő lett nem csak Amerika, hanem a világ leggazdagabb embere is. Na de ha ő áll az Amerikai ranglétra élén, akkor kiknek van a legtöbb pénzük a világ más tájain?


Észak Amerika: Elon Musk

Szakmájában hihetetlen elismerés övezi. Az ő nevéhez fűződik többek között a SpaceX űrprojekt, valamint a leghíresebb elektromos autómárka, a Tesla is. A legtöbb újság címlapján szerepelt, miután vagyonával minden eddigi rekordot megdöntött. Azóta nagyjából 50 milliárdot veszített a részvényei zuhanásai miatt, azonban még így is toronymagasan ő számít a világ legtehetősebb emberének.

Európa: Bernard Arnault

Az LVMH elnöke. Ez a betűsor első látásra nem túl sokatmondó, de amint kiderül, hogy olyan luxusmárkák tartoznak bele, mint a Dior, a Louis Vuitton, a Givenchy, a Moët & Chandon, a TAG Heuer és a Tiffany & Co., akkor máris tisztábban látjuk gazdagságának az okát. A francia vállalatvezető összvagyona 2021-ben 190 milliárd dollárra nőtt.

Ázsia: Mukesh Ambani

Indiában, de az egész világon elismert közszereplővé nőtte ki magát. Üzletemberként a Forbes arról számolt be, hogy ő az egész emberiség tizenegyedik leggazdagabb személye. A pénzügyi központjában, Mumbaiban található 27 emeletes toronyház, ezzel neki van a világ legdrágább magánlakása. Vagyona több mint 90 milliárd dollárra taksálható.

Ausztrália: Gina Rinehart

Az ötvenkilenc éves üzletasszony Ausztrália leggazdagabb személye lett. Ez alapjáraton is nagy szó, főleg akkor, ha megtudjuk, hogy bányászatból szerezte meg a hatalmas mennyiségű pénzt. Közel 23 milliárd dollárjával még így is csupán a 83- helyet érte el a világranglétrán.

Dél Amerika: Iris Fontbona

Antonio Andrónico a Luksic csoport megalapításával hatalmas személyes vagyont szerzett magának, azonban 2005-ben bekövetkezett halála után minden pénze özvegyére szállt. A cég elsősorban a bányászattal, iparral és italgazdasággal foglalkozik.

Férje halála után a vállalatot Iris és gyermekei vették át. Azóta pénzük meghaladta a 20 milliárd dollárt, ez a hatalmas kincs viszont csak a 94. helyre volt elég.

Afrika: Aliko Dangote

A nigériai üzleti titán alapította a Dangote Cement céget, amivel meggazdagodott. 2021-ben Dangote vagyona becslések szerint 13,6 milliárd dollár — írta a Luxury Launches.

Nyitókép: Louis Hansel/Unsplash