Vilmos herceg és Harry herceg  érkezik az édesanyjukról, Diana walesi hercegnéről megrendelt szobor leleplezésére a Kensington-palota kertjébe 2021. július 1-jén Londonban

Harry és Vilmos herceg nem állnak szóba egymással

Vilmos herceg állítólag nem fog találkozni vagy beszélni testvérével, amíg Harry önéletrajzi könyve meg nem jelenik.

Normális esetben Vilmos herceg és Harry herceg szó szerint egy óceánnyira vannak egymástól – Vilmos az Egyesült Királyságban, Harry pedig az Egyesült Államokban –, de ezen a héten mindössze egy rövid sétára vannak egymástól.

Vilmos, felesége, Katalin hercegné és három gyermekük, György herceg, Charlotte hercegnő és Lajos herceg épp most költöztek be a II. Erzsébet brit királynő windsori birtokán lévő Adelaide Cottage-ba, míg Harry és felesége, Meghan Markle egy hétig windsori otthonukban, a Frogmore Cottage-ban laknak.

Bár földrajzilag pillanatok alatt egymás ajtajánál lehetnek (a Daily Mail szerint a házak alig több mint 100 méterre vannak egymástól), a szakadék a két testvér között nem is lehetne nagyobb. Több hírügynökség is arról számolt be, hogy Vilmos nem fog találkozni vagy beszélni öccsével egészen addig, amíg Harry idén megjelenő, mindent eláruló memoárja meg nem jelenik, arra hivatkozva, hogy Vilmos nem bízik bátyjában, hogy nem teregeti ki magánbeszélgetéseiket.

Angela Levin királyi életrajzíró a Sunnak azt nyilatkozta, valószínűnek tartja, hogy Katalin és Vilmos megpróbálnak majd kerülni minden kapcsolatot Harryvel és Meghannal, amíg nem ismerik Harry memoárjainak és a Netflix dokumentumfilmjének tartalmát.

„Elvesztették az esélyüket arra, hogy megbízzanak bennük, mivel esélye van rá, hogy minden beszélgetést felhasználnak majd. A saját hibájuk, hogy hatalmasat túloznak és bunkók”

– fogalmazott Levin.

Tehát Vilmos nem csak, hogy nem fogja látni Harryt ezen a héten, de úgy tűnik, hogy nem is fog beszélni vele, amíg a könyv várhatóan az év végén megjelenik. Nem csak Vilmos aggódik a kiszivárogtatások miatt – a Mirror a brit királyi család tagjai korábban azt mondták, hogy idegesek a Harryvel való kommunikáció miatt, amiért esetleg kiszivárogtatná azt a médiának.

Tavaly decemberben Harry egyik barátja azt állította, hogy a könyv „alapjaiban fogja megrázni a monarchiát”, és a Mirror szerint részletesen kitér Harry valódi érzéseire a királyi családdal kapcsolatban, mivel a könyvszerződése megkövetelte tőle, hogy személyes és családi megállapodások személyes részleteit tartalmazza.

Harry és Meghan ezen a héten az Egyesült Királyságba és Németországba is ellátogatnak az általuk támogatott jótékonysági szervezetekkel való elfoglaltságok miatt. A Daily Mail szerint a pár magánbiztonsági cégeket kért fel manchesteri fellépésükhöz, amire egy palotabeli bennfentes azt válaszolta, hogy

„az ember azt gondolta volna, hogy ha ilyen aggodalmak vannak, a legjobb hely a család mellett lenne, de hát tessék.”

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images / Yui Mok - WPA Pool