storey app ruhak

Egy app, ami segít rendszerezni a ruhásszekrényünket

A Google két exmunkatársa új applikációt indított el, amelynek segítségével digitalizálhatjuk saját ruhatárunkat. Az alkalmazás a Storey nevet viseli, virtuálissá teszi a gardróbunkat, mely ezáltal átláthatóbb lesz, és megkönnyíti az esetleges viszonteladást is.


Napjainkban az emberek többsége tisztában van a divatvilág okozta túlfogyasztással. Nem szeretnénk kidobni kedvenc darabjainkat, talán amiatt sem, hogy nem tudjuk, mikor térnek vissza a kifutókra, és lesznek újra menők. A kukánál sokkal jobb megoldás, ha eladjuk darabjainkat, de ennek a megtervezése és listázása rengeteg munkával és befektetett idővel jár. A Google két egykori alkalmazottja erre problémára kínál megoldást egy applikáció segítségével.

A program segít megalkotni a saját digitális gardróbunkat. Mindjárt két problémánkra is megoldást kínál: segít, hogy meglévő holmijainkat többet hordjuk, vagy ha már nincs rájuk szükségünk, megváljunk tőlük. Az online áruházakban vásárolt ruháinkat egy bővítményen keresztül veszi át, így azok pillanatokon belül a virtuális szekrényünk darabjaivá válnak. Az üzletekben megvett termékeidet is fel tudjuk tölteni a vásárlás után kapott nyugta használatával.

Mindezzel természetesen megkönnyítheti a reggeli outfit összeválogatását is. Az alkalmazás egyik funkciójával, az „Outfit Collage" opcióval különféle ruhákat és kiegészítőket illeszthetünk össze, ezzel új összeállításokat kipróbálva.

ruhak ruhaallvanyon

Fotó: Amanda Vick/Unsplash

„Küldetésünk, hogy digitalizáljuk mindenki gardróbját, hogy a ruhákat viselhetőbbé, megoszthatóbbá, kereshetőbbé és újra eladhatóbbá tegyük"

— kommentálta a két társalapító, Nicole Kobilansky és Tak Fung.

A hagyományos viszonteladási felületekkel szemben itt nem kell minden megunt terméket felsorolni. Egyszerűen végiglapozhatjuk és áttekinthetjük meglévő darabjainkat, és ha valamelyiket úgy látjuk, hogy már nem olyan szívesen viseljük, akkor egy gombnyomással megvásárolhatóvá tehetjük.

Másik előnye még a platformnak, hogy a felhasználók végignézhetik egymás oldalát, így ötleteket meríthetnek saját öltözködésükhöz, valamint ajánlatot is tehetnek egyes példányokra.

Természetesen olyanokra is lehet licitálni, amiket nem eladásra szánnak. Próba szerencse! Ez a funkció főként a vintage és a limitált ruhadarabok kedvelőinek és gyűjtőinek könnyítheti meg a keresését.

„A viszonteladói alkalmazások manapság arra ösztönzik a felhasználókat, hogy az eladási céllal töltsenek fel tételeket. A Storey arra kéri a felhasználókat, hogy gondolják át, mit és miért adnak el, és gondolják át, mit és miért vásárolnak"

— osztották meg termékükkel kapcsolatban a készítők a Green Queen cikkében.

A fenntarthatóbb divat irányába már több webes alkalmazás is tett lépéseket. Az Egyesült Királyságban a Bandi most megjelent „twin" lehetőségével ruhacserére ösztönzi a látogatóit azzal, hogy hasonló stílusú embereket párosít össze. Másik példa pedig a Sojo, ahol a regisztrált felhasználók közeli javítóműhelyekben kérhetnek szabás szolgáltatást, hogy elszakadt ruháikat megcsináltathassák.