Ezeket érdemes tudni az aknés hegek lézeres kezeléséről

Egy nő kezeivel takarja az arcát

A pattanások sajnos gyakran hagynak maradandó hegeket, melyeket mindenki takargatni szeretne. Rengeteg módszer áll rendelkezésünkre, melyek egy kicsivel halványíthatják a sebeket, viszont a lézeres kezelés talán a leghatásosabb. Az alábbi cikkünkben néhány érdekes információt írtunk össze ebben a témakörben.

1. Több fajtája is létezik a lézeres kezelésnek

A lézeres kezeléseknek több fajtája is létezik, melyek a bőr állapotától és az akné miatt kialakult sebek mélységétől függenek. Ezek a nyomok a bőr textúráját változtatják meg, valamint a helyükön elszíneződés is megfigyelhető. Mindezekhez, valamint a tünetek súlyosságához mérten döntik el a szakemberek, hogy milyen típusú eljárás a legideálisabb az adott esetben.

2. Milyen eredmények várhatóak?

A beavatkozás célja, hogy a bőr felszínét kiegyenlítsék és kisimítsák, valamint, hogy egységes bőrszínt alakítsanak ki a sebek helyén.

„A legtöbb ember úgy írja le, hogy néhány napig olyan érzés, mintha megégette volna a nap, ugyanis a bőr általában egy kicsit pirosabb és duzzadtabb, esetenként lehet, hogy véraláfutásos"

— olvashatjuk a Byrdie cikkében.

A páciensek mindig teljes gyógyulásra számítanak, a sikeres kezelés hossza pedig hegek súlyosságán múlik. Enyhe tünetek esetén akár egy kezelés is elég lehet, súlyosabb elváltozásoknál viszont több éven keresztül tartó, rendszeres kezelések vezethetnek csak a kívánt eredményhez.

3. Számíthatunk mellékhatásokra?

www.youtube.com

How To Remove Acne Scars & Dark Marks With Laser Treatments?

Az utóhatások széles skálán mozognak kezelőorvosonként és kezelési típusoktól eltérően, de szerencsére ritkák. Az általános mellékhatások között szerepel a pattanások súlyosbodása, tartós elszíneződés, valamint rosszabb és további hegek kialakulása.

4. Szükséges az utókezelés?

www.youtube.com

Lasers for acne scars

Mint minden komolyabb beavatkozás esetében, itt is sok múlik az utókezeléseken. Az óvatosság és a különböző kenőcsök segíthetnek megóvni a bőrt, így mindenképp lényeges odafigyelni az orvosok utasításaira a kezelések után. Ezeket mindenképp érdemes csinálni a lézeres kezelést követően:

  • Használj fényvédőt;
  • Kerüld a nem létfontosságú szépségápolási termékeket;
  • Ideiglenesen kerüld a testmozgást;
  • Használj gyengéd szépségápolási termékeket;
  • Beszélj orvosoddal a további teendőkről!