4 gyakori divatbaki, amit nyáron követünk el

Fiatal szőke nő a tengerparton divatos ruhában sétál

Az öltözködés szempontjából a nyári időszak a legnehezebb. Az esték már langyosak, a nappalok izzasztóak, az irodák és az üzletek azonban jégveremmé klímázottak. Így a ruháinkat alapos átgondolással kell összeválogatnunk a mindennapokban. Vannak azonban olyan divatbakik, amiket gyakran elkövetünk ebben az időszakban és a kiküszöbölésük sokat segíthet a nyári öltözködésünkön. Lássuk őket!

1. Rossz anyagok viselése

Photo by Maude Frédérique Lavoie on Unsplashblue and white textile on white textile


A legrosszabb, amit nyáron elkövethetünk az, ha olyan anyagú ruhadarabokat választunk, melyek megtartják a hőt, átengedés helyett. Az olyan anyagok, mint a poliészter és a farmer nem túl légáteresztőek, ezért megreked a hő, emiatt pedig izzadni fogsz.

Bár a selyem könnyű anyag, és valamivel jobb választásnak tűnhet, az izzadságfoltok azonban azonnal meglátszanak rajta. Ezért ennél az anyagnál érdemes ezt szem előtt tartani.

Ezek helyett a legjobb választás a vászon lehet. Ez a nyár egyik legnépszerűbb anyaga, mivel szellős és lélegző. A lenvászon ruháktól kezdve az ingeken át a nadrágokig, az anyag a nyári hónapokban is üzembiztos, köszönhetően annak, hogy hőmérséklet-szabályozó, nedvességelvezető és nem tartja vissza a hőt.

2. Olcsó napszemüvegek vásárlása

Photo by Ethan Robertson on Unsplashblack Ray-Ban Wayfarer sunglasses on beach sand


Ahogyan a bőrünknek, úgy a szemünknek is roppant károsak az UV-sugarak. Ezért érdemes egy drágább, de jó minőségű napszemüvegbe befektetni, melynek 100%-os az UV-védelme. Az olcsóbb darabokból a legtöbb esetben hiányoznak a szemet tényleg védő lencsék, ezért itt kulcsfontosságú a minőségi darab választása.

3. Rossz árnyalatok választása

Photo by Jason Leung on Unsplashphoto of white and pink t-shirts


Igyekezzünk olyan árnyalatokat választani blúzból, melyeken nem látszik át az izzadtság. Sajnos nyáron egyáltalán nem mindegy, milyen árnyalatokat viselünk. Bizonyos színek ugyanis sokkal nagyobb valószínűséggel mutatják az izzadtságfoltokat.

Például a fehér és a fekete árnyalatai biztonságosabbak, mint az olyan élénk árnyalatok, mint a rózsaszín vagy a zöld. Emellett a minták is segíthetnek diszkréten elfedni bizonyos foltokat.

4. Szűk ruhák viselése

Photo by Karen Willis Holmes on Unsplashwoman in white spaghetti strap dress


A szűkszárú farmerektől kezdve a szűk, feszülős ruhákig minden tapadós ruhadarab extrán melegnek érződik, amikor a hőmérő higanyszála emelkedik. Éppen ezért ebben az évszakban érdemes kerülni a korlátozó árukat, beleértve a derékszorító öveket és a szűk cicanadrágokat is.

A nyári szezonban a könnyű, szellős ruhák legyenek porondon. Legyen szó akár széles szárú nadrágról vagy bő blúzokról, a laza fazonok segítenek abban, hogy a meleg napokon is hűvösnek érezd magad.