egy nő maxi szoknyában a tengerparton

Hódít a 70-es évekbeli  maxiszoknya, és mi is imádjuk

Időnként felbukkan egy-egy olyan trend, amely olyannyira hordható hétköznap is, hogy el sem hisszük, hogy valóban divatban van.


Most éppen mi tartozik ebbe a kategóriába? Meg fogsz lepődni, de 70-es évekbeli maxiszoknya tökéletesen illik az aktuális évszakhoz, és markáns stílusjegyekkel is rendelkezik.

Légies, lebegő és bohó 70-es évekbeli maxiszoknyákat − például fehér pamutból − láttunk a tavaszi kifutókon Christian Dior párizsi, valamint Eudon Choi és Molly Goddard londoni kollekcióiban. A tavaly nyári, övnek is beillő mikro-miniszoknyák megszállottsága után örülünk, hogy az ilyen „egyszerű” ruhadaraboknak is lehet divatja.

Míg a kifutó trendek jönnek és mennek, néha van egy irány, ami teljesen más közegből születik. Az utcai stílus és a TikTok trendek megfordítják a divatinspirációt. Valószínűleg találkoztál már a TikTokot görgetve tengerparti cowgirl-lel, és a 70-es évekbeli maxiszoknya az a darab, amely teljesen magába foglalja ezt a megjelenést.

Taylor Swift feh\u00e9r maxi szokny\u00e1ban

Fotó: MEGA/GC Images

A 70-es évekbeli maxiszoknya préri hangulatot áraszt, ami tökéletesen illik a tengerparti cowgirl esztétikához − még akkor is, ha a legközelebbi tengerpart kicsit messzebb van. De szerencsére a városban is remekül működik. Katie Holmes és Taylor Swift is rajong az új kedvenc nyári szoknyáért.

Hogy viseljünk egy 70-es évekbeli maxiszoknyát a valós életben? Először is, azt javasoljuk, hogy a hozzá viselt felsőd legyen visszafogottabb és tapadósabb, mint Tayloré, és viselj egy testhezálló camisole topot vagy crop topot. Egy túlméretezett ing vagy terjedelmes blúz úgy fog kinézni, mintha belefulladnál az anyagba. A bandeau felsők vagy a kis tank topok ideálisak.

A barnás kiegészítők különösen jól mutatnak a ropogós fehérrel, és hozzájárulnak a laza tengerparti hangulathoz. A fekete szandálok jól párosíthatóak a fehérrel, a fekete bőr flip-flopok pedig elegáns éleket adnak a laza szoknyának. Ha a szoknya oldalt hasított, hogy könnyebb legyen a mozgás, próbáld meg egy pár barna színű cipővel kombinálni.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Glamour